Panas!!! Blogger politik dedah sikap melayu UMNO jual tanah kerajaan dan DBKL kepada cina.

Panas!!! Blogger politik dedah sikap melayu UMNO jual tanah kerajaan dan DBKL kepada cina.

Tanah DBKL dan Tanah Kerajaan di Kuala Lumpur.

Jangan bermusuh dengan Jakel kerana dia syarikat orang Islam (Melayu)Jika nak main perkauman cuba tanya apa kepentingan Melayu dalam berapa kes tanah DBKL di Kuala Lumpur dan Tanah Kerajaan.

2. Cuba buat edisi siasat syarikat kapitalis China yang di telan oleh Desmond lim ( pavilion). Bukankah tanah Pusat Bandar Damansara itu yang pernah ada beberapa pejabat Kementeriian itu milik satu agensi harta tanah bumiputra.

3. Belum lagi tanah di Jalan Raja Chulan asalnya tapak Krangraf satu Malaysia yang pernah dibangunkan oleh Sanusi Junid masa Menteri KPLB tahun 80an.

4. Berapa banyak tanah milik Asset Kayamas menguasai tanah DBKL dan Kerajaan. Belum lagi projek Sky world . JL 99, bukankah itu berasal dari tanah padang , kawasan lapang saperti tanah diserahkan kepada YTL di Jalan Sentul. Belum lagi di kira Taman Permainan dan Pusat rekreasi.

5. Dalam sejarah hal Tanah ini di Kuala Lumpur belum ada satu ekor Pegawai atau jawatankuasa Tanah Orang Cina. Tetapi beratus keping tanah terlepas ketangan orang Cina.

6. Ini belum lagi kes tanah di sokong oleh Annuar Musa di Jalan Peel. Pasti salepas dimiliki syarikat Melayu akan terlepas ketangan Cina juga.

7. Kebanyakan tanah di Jalan Peel itu diberikan kepada syarikat Melayu.. khasnya orang politik. Akhir mereka jual. Dan Melayu tidak dapat apa faedah. Yang kaya Melayu itu sorang. Inilah pengkhianat Melayu.

Tulisan ini bukan saya melahirkan sentimen perkauman tetapi jangan menyalahkan orang Cina. Sebenarnya pemimpin Melayu mereka semua ini yang kimak. Terjerit bercakap Melayu macam Annuar Musa tetapi sebenarnya, dia adalah…. ???. anda jawablah sendiri-zmy

Sang Kelembai
Sept 26, 2021
Kuala Lumpur.

Sumber – FB