Panas!!! Setelah diberi amaran, KP KKM bertindak padam perkongsian kontroversi sidang media bekas bosnya

Panas!!! Setelah diberi amaran, KP KKM bertindak padam perkongsian kontroversi sidang media bekas bosnya

Tular dimedia sosial perkongsian KP KKM, TS Dr Noor Hisham Abdullah terhadap laporan Bernama berkaitan sidang media mantan bosnya, Dr Dzulkefli Ahmad di laman rasmi FBnya semalam.

Perkongsian tanpa disertai kapsyen itu menyiarkan ringkasan kenyataan media Dr Dzul berkaitan isu ‘lockdown’ yang digembar gemburkan akan dilaksanakan di Selangor dari stesen Bernama.

Namun Dr Dzul kemudiannya menyifatkan ringkasan yang disiarkan Bernama itu diambil dalam konteks yang salah sehingga menyebabkan beliau dihentam teruk netizen dalan ruangan komen perkongsian KP KKM tersebut.

Lebih 4 ribu komen yang rata-ratanya berbaur sindiran dan marah dengan kenyataan kononnya datang dari mulut Dr Dzul sendiri.Tidak menunggu lama, Dr Dzul memberi amaran terhadap KP KKM agar memastikan pentadbir akaun sosial medianya melaksanakan kerja yang betul dan berintegriti demi menjaga nama baiknya.

Ketika menyemak kembali perkongsian kontroversi itu sekitar jam 10 malam mendapati ianya sudah dipadamkan dan tidak lagi dapat diakses meskipun tanpa aebarang permohonan maaf.

Pihak netizen yang bersimpati dengan Dr Dzul menganggap tindakan menurunkan hantaran tanpa sebarang permohonan maaf dianggap sangat tidak beretika, tambahan lagi KP KKM merupakan nama besar dalam dan luat negara mutakhir ini.