Panas!!! Wanita dakwa dirogol oleh kenalan rapat Hilman Idham, setpol Azmin Ali

Panas!!! Wanita dakwa dirogol oleh kenalan rapat Hilman Idham, setpol Azmin Ali

Seorang wanita membuat laporan polis pada Disember tahun lalu, menuduh dua kenalan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Gombak Setia, Hilman Idham atas tuduhan merogol.

Salah seorang yang didakwa ialah pemimpin bahagian parti komponen Perikatan Nasional (PN), sementara yang seorang lagi dikatakan sebagai kenalan lama Hilman.

Laporan polis itu didedahkan oleh bekas pemimpin Umno Lokman Adam.

Menurut laporan polis itu, mangsa mendakwa Hilman menjemputnya ke sebuah hotel di Kuala Lumpur untuk meraikan ulang tahun kelahirannya pada hari Jumaat, 4 Disember, bersama dengan kenalan rapatnya dan dua rakan wanita yang lain.

Selepas makan malam, wanita itu mengatakan bahawa mereka semua pergi berkaraoke di mana dia minum minuman alkohol dan mabuk.

Seorang rakan mangsa mengatakan ketua bahagian parti PN itu menyertai mereka ketika mereka masih di bilik karaoke.

Mangsa mengatakan bahawa dia mempunyai ingatan samar tentang apa yang berlaku setelah aktiviti karaoke, tetapi mengatakan bahawa dia merasa Hilman menolongnya untuk berjalan.

Ingatan terakhirnya sebelum tak sedarkan diri adalah wajah kenalan Hilman di atasnya.

Menurut laporan polis itu, dia bangun kemudian pada pukul 4 pagi (Sabtu, 5 Dis) di bilik hotel seorang diri dan mendapati dirinya tidak memakai pakaian dan merasa dia telah dirogol. Dia kemudian menemui kondom di bilik mandi.

Sahkan sedang menyiasat

Seorang rakan memberitahunya bahawa dia telah meninggalkannya di bilik hotel bersama seorang rakan wanita lain, yang terakhir dilihat pada malam itu dengan ketua bahagian parti PN berkenaan.

Dia percaya Hilman tidak bertanggungjawab atas serangan seksual itu, namun “tidak pasti” yang mana antara dua rakan Hilman itu yang melakukannya.

Laporan polisnya menyatakan bahawa dia membawa barang dari hotel sebagai bukti sokongan untuk kesnya.

Malaysiakini telah menghubungi Hilman dan dua lelaki yang dituduh melakukan jenayah tersebut untuk mendapatkan komen lanjut.

Polis mengesahkan kepada Malaysiakini bahawa mereka sedang menyiasat kes itu di bawah Seksyen 376 Kanun Keseksaan kerana merogol.

Malaysiakini sedang memeriksa dengan polis sama ada video tular yang didakwa menggambarkan Hilman menolong seorang wanita berjalan adalah dari malam kejadian.

Pada hari Isnin lalu, Hilman – yang merupakan setiausaha politik Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Azmin Ali – memberitahu Utusan Malaysia bahawa surat yang didakwa ditulisnya kepada Perdana Menteri Muhyiddin Yassin mengenai video itu palsu. – MK