Pasangan pengantin ‘order’ burger dan nugget McDonald’s sebagai hidangan kepada tetamu majlis

Pasangan pengantin ‘order’ burger dan nugget McDonald’s sebagai hidangan kepada tetamu majlis

Pasangan pengantin baru dari Paris mendapat perhatian selepas menghidangkan tetamu yang hadir ke majlis perkahwinan mereka dengan hidangan McDonald’s, lapor Daily Mail.

Thomas Billaudeau, 27, dan isterinya Ophelie, 25, memilih untuk menghidangkan hidangan yang tidak konvensional daripada memilih hidangan mewah yang mahal.

Thomas menyiarkan video kejutan itu di TikTok dengan meletakkan tag McDonald’s Beauvais Tille dalam kapsyen muat naiknya itu.

Dalam video itu, pengantin perempuan memegang mikrofon dan mengarahkan tetamu untuk berpaling ke belakang.

Tetamu kemudiannya bersorak selepas melihat penghantar makanan McDonald’s itu sedang menyusun hidangan tersebut.

Menu yang dipilih adalah burger sebanyak 300 biji dan nugget

Pasangan bahagia itu dikatakan telah memesan lebih daripada 300 buger dan nugget daripada rangkaian makanan segera yang popular itu.

Thomas yang bekerja sebagai jurugambar telah berkongsi klip sambutan itu di media sosialnya.

“Harga McDonald’s sekarang sudah mahal, lebih baik ambil katerer dan anda akan dapat menu yang berkualiti,” tulis seorang netizen yang tidak bersetuju dengan pengantin tersebut.

Bagaimanapun, seorang netizen telah menyokong tindakan pengantin itu dengan mengatakan bahawa dia sangat menyukainya.

“Saya sangat menyukainya begitu juga dengan semua tetamu. McChicken dan kentang goreng juga! Majlis yang hebat. Tetamu semua gembira,” tulis seorang netizen yang mempertahankan pengantin itu.

Pasangan itu telah mempertahankan keputusan mereka kepada media tempatan sambil memberitahu bahawa juadah itu jauh lebih murah dan disukai ramai.

Pengantin perempuan yang bekerja sebagai pembantu pemasaran memberitahu akhbar Le Parisien: “Kami melihat harga beberapa katering tetapi saya seorang yang cerewet bab makanan.

“Saya takut kami akan membayar untuk sesuatu yang kami tidak suka. Jika anda mahu membayar, anda harus membayar untuk sesuatu yang anda suka,” tambah Ophelie.

@thomasbillaudeau

@McDonald’s Beauvais Tille Merci pour la régalade à notre mariage 😂

♬ son original – Thomas Billaudeau