Patimah Ismail akhirnya buka mulut, ulas dakwaan Syamsul sudah bercerai dengan Ira Kazar

Patimah Ismail akhirnya buka mulut, ulas dakwaan Syamsul sudah bercerai dengan Ira Kazar

 

Ibu kepada pengarah terkenal, Syamsul Yusof, Datin Patimah Ismail, menolak untuk memberikan sebarang komen mengenai desas-desus perceraian anak lelakinya dengan isteri, Ira Kazar, yang telah menjadi perbualan hangat sejak semalam.

Beliau juga enggan terlibat dalam spekulasi tersebut kerana menganggap Ira bukan ‘isteri rasmi’ dalam keluarganya.

“Saya tidak ambil tahu. Apa yang saya tahu menantu saya adalah Puteri Sarah Liyana walaupun dia telah berpisah (bercerai) dengan anak saya, Syamsul.

“Apa yang berlaku pada masa akan datang, saya tidak tahu. Bagi saya dia (Ira Kazar) adalah isteri tidak berdaftar. Jadi saya tidak mahu komen apa-apa,” katanya.

Sementara itu, Patimah juga enggan memanjangkan kenyataan daripada suaminya, yang merupakan seorang pengarah dan penerbit terkenal, Datuk Yusof Haslam, yang mengungkapkan bahawa Syamsul tidak pernah pulang ke rumah untuk bertemu mereka.

“Apa yang suami saya cakap itu betul. Tapi saya tidak mahu ungkit lagi. Saya tidak mahu merosakkan nama anak saya,” ujarnya.

Berita mengenai perceraian Syamsul, yang berusia 39 tahun, bersama Ira atau nama penuhnya Faghirah Fatini Kazaruddin, telah menjadi perbualan hangat setelah satu portal melaporkan bahawa hubungan bekas pasangan kepada pelakon Puteri Sarah Liyana telah berakhir selepas suaminya menceraikannya melalui aplikasi WhatsApp.

Lebih daripada itu, laporan tersebut juga mengatakan bahawa anak kepada pelakon Kazar Saisi juga telah diusir dari rumah mereka.

Yusof Haslam, apabila dihubungi oleh Kosmo! Online semalam, juga berasa terkejut dengan gosip tersebut dan mengesahkan bahawa dia tidak mengetahui sama ada berita itu benar atau hanya khabar angin.

Malah, Azmi Mohd. Rais, peguam yang pernah mewakili Syamsul semasa proses perceraian dengan Sarah, juga enggan memberikan sebarang komen dan menyatakan bahawa dia tidak mengetahui mengenai khabar angin tersebut.

Untuk pengetahuan semua, Ira telah rasmi menjadi isteri kepada Syamsul pada 5 Januari dalam sebuah majlis pernikahan yang berlangsung di Thailand.

Syamsul telah mengesahkan perkara ini melalui video yang dimuat naik ke Instagram pada bulan yang sama.

Daripada itu, Sarah, sebagai isteri pertama, telah memulakan proses perceraian sebelum berpisah secara rasmi pada 14 Jun.