Pemuda batal niat hiking Bukit Singa lepas terjumpa ‘entiti’ kumpulan berbaju putih, rupanya..

Pemuda batal niat hiking Bukit Singa lepas terjumpa ‘entiti’ kumpulan berbaju putih, rupanya..

 

Banyak perkara misteri yang sukar untuk dirungkaikan, seperti baru-baru ini, seorang pengguna TikTok berkongsi kisah yang membuatkan ramai meremang bulu roma apabila dia terlihat entiti berupa sekumpulan individu yang bepakaian serba putih.

Perkongsian @_mnbj_ yang berdurasi 11 saat itu difahamkan dirakamnya kira-kira jam 10 pagi ketika dia sedang dalam perjalanan hiking di Bukit Singa, Terengganu.

@_mnbj_

Apa benda tu ya , kjadian 10.48pagi tdi. Masa tu otw nak prgi hiking 😌 hiking pun akan lalu tmpt situ , tpi patah balik sbb masa tu mmg tkda org prgi hiking pagi , cuma kami berdua je. #allahadakuasamakluktiada #fyp

♬ Original Sound – Unknown

“Apa benda tu ya , kejadian 10.48pagi tadi. Masa tu on the way nak prgi hiking, hiking pun akan lalu tempat situ, tapi patah balik sebab masa tu memang tak ada orang pergi hiking pagi, cuma kami berdua je,”tulisnya di kapsyen.

Video berkenaan mendapat lebih dua juta tontonan dan rata-rata netizen turut merinding menonton video tersebut.

Rupa-rupanya…

Namun, misteri penampakan entiti berkenaan terjawab apabila terdapat seorang lagi pengguna TikTok yang meninggalkan komen di video tersebut memberitahu itu merupakan dirinya dan beberapa orang lain yang sedang bergambar.

11 2

Situasi itu bertukar jenaka apabila perkara sebenar dibongkarkan, ramai netizen yang terhibur dengan penjelasan yang diberikan oleh pengguna TikTok itu.

@_mnbj_

Replying to @geegojers dah jumpa jawapan guys , ternyata manusia 🤭

♬ Suriram – Intan Sarafina

Aduhai, nasib baik ada yang jelaskan, kalau tak kesian orang bunian disalahkan…