Pesta seks liar di Kedah, 28 remaja postif dadah antara 35 orang yang ditahan

Pesta seks liar di Kedah, 28 remaja postif dadah antara 35 orang yang ditahan

Seramai 35 individu ditahan polis dalam serbuan di sebuah rumah di Taman Andalas, Hutan Kampung pada Khamis kerana menyertai parti liar.

Kesemua mereka didapati melanggar prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) kerana berkumpul di sebuah rumah dalam jumlah yang ramai.

Serbuan dilakukan sepasukan anggota dan pegawai dari Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik, Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kota Setar yang diketuai Asisten Superintendan Mohd Radzi Abdul Rahim.

Dalam serbuan itu, 24 daripadanya adalah lelaki manakala 11 daripadanya merupakan wanita berusia antara 16 hingga 26 tahun.
Ketua Polis Daerah Kota Setar, Asisten Komisioner Ahmad Shukri Mat Akhir berkata, daripada jumlah yang ditahan, 28 individu terbabit didapati positif dadah ketamin dan methapetamine.

Menurutnya, ketika serbuan dilakukan jam 3.30 pagi Khamis, kesemua mereka sedang berhibur dengan memasang muzik dengan kuat dan berkhayal.

Beliau berkata, kesemua mereka ditahan mengikut Seksyen 15(1)(a) Akta Dadah Berbahaya (ADB) 1952.

“Selain itu, empat individu lagi ditahan mengikut Seksyen 12(2) ADB 1952 kerana memiliki dadah.

“Kesemua 35 individu itu dikenakan kompaun mengikut Seksyen 22(b) Akta 342 dan Peraturan-peraturan Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Ahmad Shukri berkata, kesemua mereka dibawa ke IPD Kota Setar untuk dibuat laporan dan diambil tindakan lanjut.
Beliau berkata, ‘Ops Parti Liar’ itu disertai dua pegawai dan lapan anggota. – AA