Putera Mateen kongsi gambar Dayang Anisha zaman kanak-kanak, rupanya dah bercinta sejak kecil

Putera Mateen kongsi gambar Dayang Anisha zaman kanak-kanak, rupanya dah bercinta sejak kecil

 

Umum mengetahui, anakanda ke-10 Sultan Brunei, Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Muda Abdul Mateen atau lebih dikenali sebagai Putera Mateen telah melangsungkan perkahwinan dengan pilihan hati, Yang Mulia Dayang Anisha Rosnah Adam pada 11 Januari 2024

Baru-baru ini, tular di media sosial menerusi perkongsian gambar Putera Mateen bersama isterinya, Dayang Anisha Rosnah ketika waktu kecil di Instagramnya.

Difahamkan, Putera Mateen dan Dayang Anisha dikatakan sepupu jauh dan mereka sudah mengenali satu sama lain sejak kecil lagi. Namun, mereka mula rapat pada tahun 2019 dan hubungan tersebut mula dikesan pada tahun 2022 apabila mereka sering dilihat bersama.

Selain itu, Dayang Anisha yang juga cucu kepada penasihat penasihat khas Sultan Brunei iaitu Pehin Dato Haji Isa Awang Ibrahim.

Tambahan lagi, Putera Mateen juga berkawan rapat dengan abang kepada Dayang Anisha iaitu Danial Deen Isa dan sering bermain bola sepak bersama.

Image from tmski (Instagram)

Terbaru, Majlis Istiadat Bersanding Pengantin Diraja Brunei, Pengiran Muda Abdul Mateen Bolkiah bersama isterinya, Dayang Anisha Rosnah berlangsung di Istana Nurul Iman, kelmarin

Menerusi laporan Harian Metro, upacara penuh tradisi diraja itu bermula jam 10.10 pagi.

Ia turut dihadiri oleh tetamu diraja termasuk Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah bersama Raja Pemaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah.

Image from RTB