Ramai kagum anggota polis ini bagi motivasi di sekolah rendah – “Ini baru motivasi”

Ramai kagum anggota polis ini bagi motivasi di sekolah rendah – “Ini baru motivasi”

 

Pelajar sekolah perlu didedahkan dengan motivasi dari semasa ke semasa bagi menyuntik semangat mereka. Pemilihan individu untuk memberi motivasi juga penting bagi memastikan mesej yang ingin disampaikan jelas.

Itulah yang dilakukan oleh sebuah sekolah rendah ini. Pihak sekolah telah memanggil seorang anggota polis untuk memberikan motivasi kepada pelajar sekolah itu.

Cara polis ini memberikan motivasi telah mendapat perhatian netizen. Korang cuba tengok video @khairulazizi75 di bawah ni.

Ini baru motivasi

Rata-rata netizen memberikan pujian khusus kepada anggota polis yang memberikan motivasi kepada pelajar sekolah itu. Dengan bersahaja, beliau mampu menyampaikan mesej yang cukup jelas kepada para pelajar.

Screenshot 2023 08 06 At 2.29.28 PmBetul. Min setuju. Kalau orang tu tahu cara nak dekati audience mereka, mesti senang nak buat pengucapan awam kan. Dalam kes ni, abang polis ni pandai menangi hati pelajar sekolah tu. Hebat.

Screenshot 2023 08 06 At 2.29.38 PmMungkin lepas ni sekolah boleh mulakan inisiatif untuk panggil pejawat awam bagi motivasi di sekolah khususnya mereka yang beruniform. Pelajar pun pasti suka bila ada bomba ke, polis ke, atau tentera datang sekolah kan. 

Screenshot 2023 08 06 At 2.30.12 PmIni lah yang dilatih sepanjang masa beruniform. Untuk berikan arahan yang jelas tanpa perlukan mikrofon. Memang lantang betul suara abang polis ni kan.