R&R ini sebenarnya penuh misteri dan jarang dikunjungi, ini cerita sebenar yang ramai tak tahu

R&R ini sebenarnya penuh misteri dan jarang dikunjungi, ini cerita sebenar yang ramai tak tahu

 

Tular di media sosial, seorang lelaki memuat naik video memaparkan keindahan semula jadi di Hentian Rehat dan Rawat (R&R) sebelah Gua Tempurung.

Terletak di negeri Perak, hentian di Lebuh Raya Utara-Selatan (Plus) itu sebenarnya penuh misteri dan jarang dikunjungi.

Mempunyai sungai di bahagian belakang, lelaki itu tertarik untuk menjadikan hentian tersebut sebagai ‘port healing’.

“Baru tau R&R Gua Tempurung ada sungai boleh mandi. Port healing,” tulis @misuari.ari di kapsyen video yang dimuat naik di laman Tiktok.

Menyita perhatian, ruangan komen video itu kemudian dipenuhi dengan nasihat agar pengunjung berhati-hati ketika singgah di R&R tersebut.

Kelihatan sunyi, kawasan sungai yang misteri itu sebenarnya jarang dikunjungi dan tidak dijadikan tempat untuk bermandi-manda.

Digambarkan sebagai tempat ‘keras’, pengguna jalan raya yang sering melewati kawasan itu malah sanggup mencari R&R lain untuk berhenti.

@misuari.ari

Port Healing RnR Gua Tempurung

♬ original sound – Misuari Ari – Misuari Ari

“Healing 10 minit, kena kacau lima hari bekerja. R&R ini banyak ceritanya. Saya orang Perak tahu sangat la,” komen seorang pengguna.

“Kalau pergi hentian ni, banyakkan baca ayat Kursi untuk pendinding diri. Doa minta perlindungan pada Allah dan jaga adab.” Kongsi pengguna lain.