Sadis!!! Terbiar tanpa bantuan di negara jiran, Ebit Lew tampil bantu seorang ayah dan anak terkandas di Indonesia pulang

Sadis!!! Terbiar tanpa bantuan di negara jiran, Ebit Lew tampil bantu seorang ayah dan anak terkandas di Indonesia pulang

Sayu sebak rasa jumpa orang Malaysia di Jakarta. Berat ujian seorang ayah ini dan anaknya yang terkandas di sini.

Saya terbaca di komen fb saya. Keluarganya di Malaysia buat pelbagai usaha. Anaknya belajar di madrasah di Indonesia. Takdir Allah anaknya sakit. Kena bawa balik.

Sampai di airport tak boleh balik kerana visa dah tamat. Tak boleh nak balik Malaysia sebab masalah visa ada denda.

Kuat ayah ni seorang diri kerja guard di Malaysa datang ke sini seorang diri untuk bawa anak pulang.

20 hari menguruskan urusan nak bawa anaknya balik. Ke sana sini. Tidur di airport, di masjid dan di jalan. Tiket balik terlepas kerana hal visa. Sedih rasa.

Duit semua habis. Hp habis bateri. Tak dapat nak keluarkan duit. Duit habis langsung. Dengan ubat jantung habis. Allahuakbar.

Cinta seorang ayah buat anaknya yang semangat nak menuntut ilmu. Masa sampai tadi abang ni gembira sangat dan sebak wajahnya. Ucap terima kasih. Kagum cinta seorang ayah. Demi ilmu. Demi anak. Kerana Allah.

Syukur tadi selesai dibantu kedutaan Malaysia di Jakarta. Terima kasih kedutaan Malaysia di Jakarta. Kami ambil abang ini di Imegresen Indonesia dan bawa abang ni ke hotel dan esok insyaAllah belikan tiket balik ke Malaysia.

Saya tidur dimana-mana pun takper ustaz. Tak nak susahkan ustaz. Ya Allah abang ni. Allah bagi semua. Jom. Abang jangan risau apa-apa dah. Semuanya dah selesai.

Semoga Allah bantu dan mudahkan urusan abang sekeluarga. Katanya gembira sangat jumpa saya di sini. Dah lama teringin nak jumpa. Selalu tengok ustaz membantu sana sini. Rupanya hikmah semua ini juga Allah temukan kita.

Sumber – FB Ebit Lew