Satu keluarga India turut layan drama ‘Aku Bukan Ustazah’, cetus fenomena baru dalam drama Melayu

Satu keluarga India turut layan drama ‘Aku Bukan Ustazah’, cetus fenomena baru dalam drama Melayu

 

Drama berjudul Aku Bukan Ustazah yang kini sedang ditayangkan di slot Akasia TV3 telah mendapat sambutan hangat daripada penonton sekali gus mencetuskan fenomena.

Tidak hanya ditonton oleh peminat dalam kalangan kaum Melayu, namun drama arahan Idora Abdul Rahman itu turut diminati oleh kaum India.

Hal ini terbukti menerusi satu video yang tular di TikTok memperlihatkan sebuah keluarga kaum India sedang menonton drama berkenaan di kaca televisyen.

Menerusi perkongsian di akaun milik @AnakPerempuanMuniandy, keluarga tersebut yang dipercayai terdiri daripada bapa, ibu dan anak sedang khusyuk melayan drama yang diadaptasi dari novel itu.

Tidak kira apa bangsa ya, melayan juga drama Aku Bukan Ustazah ini. Gigih nak subsribe Tonton supaya boleh tengok awal.

@lalamun90

Lepas majlis kito layan drama.Tak kira ape bangsa yer. Melayan jugak drama aku bukan ustazah nie.gigih subscribe tonton bole tgk awal. #akubukanustazah #tonton @erysha emyra @MK K-CLIQUE ❤️

♬ Suci Di Mana Kini Kau Berada – Rasyid

Sementara itu, rata-rata netizen yang singgah ke ruangan komen meluahkan rasa terkejut apabila drama Aku Bukan Ustazah turut diminati kaum India.

Malah, netizen berkata wajar drama itu mendapat perhatian pelbagai kaum dan peringkat umur kerana jalan ceritanya yang menarik dan tidak bosan.

Aku Bukan Ustazah dibintangi Erysha Emyra, MK K-Clique, Zahiril Adzim, Shaza Bae dan ramai lagi.