Selepas mainkan isu harga barang naik, PN mula susun plot kedua mainkan isu pembatalan kuliah UAI di KL pula untuk digunakan sebagai bahan kempen PRN

Selepas mainkan isu harga barang naik, PN mula susun plot kedua mainkan isu pembatalan kuliah UAI di KL pula untuk digunakan sebagai bahan kempen PRN

Selepas menempa kejayaan memmbangkitkan amarah rakyat dengan berita fitnah berlakunya kenaikan harga barang, PN mengorak selangkah lagi apabila mencipta naratif kedua bagi dijadikan bahan kempen sempena PRN nanti.

Naratif fitnah kedua ciptaan PN ini melibatkan isu pembatalan Kuliah Maghrib Perdana oleh penceramah terkenal, Ustaz Azhar Idrus di Masjid Saidina Othman, Bandar Tun Razak, Kuala Lumpur yang dijadualkan berlangsung pada Ahad ini.

Perkara itu dimaklumkan menerusi akaun Facebook penceramah berkenaan yang menjelaskan pembatalan itu atas arahan pihak tertentu.

Sumber – FB rasmi Ustaz Azhar Idrus

“Dukacita dimaklumkan bahawa Kuliah Maghrib Perdana UAI (Ustaz Azhar Idrus) yang akan diadakan di Masjid Saidina Othman, Bandar Tun Razak pada 16 Julai ini terpaksa dibatalkan atas arahan pihak tertentu.

“Mohon maaf kepada warga Kuala Lumpur dan rakyat Selangor kerana tidak dapat menyampaikan kuliah di tempat anda,” katanya.

Sebelum ini media melaporkan, kuliah penceramah dari Terengganu itu yang dijadualkan berlangsung di sekitar Selangor pernah dibatalkan atas faktor tiada pentauliahan daripada Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS).

Antara yang dibatalkan adalah Kuliah Maghrib Perdana yang dijadualkan berlangsung di Masjid Tengku Ampuan Jemaah, Bukit Jelutong pada 26 Februari lalu.