Setahun jadi menteri, Siti Zailah semakin lepas tangan

Setahun jadi menteri, Siti Zailah semakin lepas tangan

Berat ujian keluarga ini. Saya hadiahkan 2 katil hospital. Pagi ini ziarah Rantau Panjang. Terus pasang katil dan angkat adik ni oku semenjak kecil dan pimpin ayahnya buta. Ibu ini pula dah uzur. Bertiga dirumah ini.

Dibantu saudara mara dan jiran terdekat walau mereka juga hidup susah. Syukur Bulanan JKM beri rm400. Setiap bulan kena bawa ke hospital dan rawatan serta ubat. Saya beri duit belanja, belikan baju, pampers dan 2 katil hospital.

Beza ujian setiap orang. Melihat mereka tidur atas lantai selama ini terasa bersalah dan berdosa. Bagaimanalah yer. Tapi mereka dah biasa begitu. Ada 1 kipas kecil. Rumahnya tiada barang perabot lain. Senyum jer makcik ni. Cakap terima kasih ustaz. Ulang kali cakap terima kasih ustaz.

Terima kasih Raja Anita Raja Mukhtar dan team ngo kelantan. Terima kasih JKM. Terima kasih Zakat dan Masjid. Terima kasih YB dan Menteri. Terima kasih ketua kampung. Mereka sangat banyak membantu.

Semoga usaha kecil saya ini diterima Allah. Saya hanya sebahagian kecil dari usaha ramai orang lain. Ramai juga yang menyumbang. Terima kasih yang bersama saya team pertubuhan Kasih Umat Malaysia. – FB