Setahun pemergian Siti Sarah, Shuib luah hasrat bertemu isteri di dalam mimpi

Setahun pemergian Siti Sarah, Shuib luah hasrat bertemu isteri di dalam mimpi

Perkongsian pelawak Shuib di Instagram menjadi perhatian apabila memaklumkan hari ini genap setahun pemergian isteri tercinta Allahyarham Siti Sarah Raissuddin mengikut kalendar Islam.

Memetik perkongsian portal hiburan RotiKaya, Shuib berkata dia tidak dapat mengawal diri apabila mengimbas kembali detik pemergian arwah pada 9 Ogos lalu. Katanya lagi, dia harus reda dengan pemergian isterinya itu namun mengakui setiap hari teringatkan bidadarinya itu.

“Saya reda, cuma rindu yang sangat unik. Kadang-kadang, saya tak tahu nak cakap macam mana. Perubahan perasaan setiap hari tidak sama.

Saya berikan satu contoh. Pernah tak teringat sesuatu perkara tanpa gagal, setiap hari? Saya melaluinya setiap hari dalam masa setahun ini.

“Tiada satu hari pun saya tidak ingat atau memikirkan arwah. “Saya akan selalu bersedih, tetapi insya-Allah, saya reda dengan ketentuan ini. Saya bersyukur segala yang Allah beri dan aturkan untuk saya.

“Dengan apa yang dilalui, saya yakin Allah mahu berikan lebih baik untuk saya dan anak-anak, insya-Allah,” katanya.

Dalam pada itu, Shuib berkongsikan arwah tidak pernah hadir dalam mimpinya namun anak-anaknya pernah bermimpikan ibu mereka.

“Saya sangat berharap dapat bertemu arwah dalam mimpi. Setahu saya, anak-anak, Uwais Alqarni, Dzahira Talita Zahra dan Ariq Matin pernah bermimpikan arwah.

“Cuma, saya dan bapa mentua belum lagi. Saya hanya pernah bermimpi saya mencari-cari arwah, tetapi tidak berjumpa. Mimpi dapat melihatnya depan mata, belum lagi hadir. Saya berharap sangat dapat mimpikan arwah,” katanya.