Shila Amzah dedah ibu sentap dengan komen ‘lantaklah’ tentang isu bercerai – “Sebagai anak sulung, saya..”

Shila Amzah dedah ibu sentap dengan komen ‘lantaklah’ tentang isu bercerai – “Sebagai anak sulung, saya..”

 

Penyanyi Shila Amzah mendedahkan ibunya, Datin Fauziah terasa hati dan menganggap responnya tentang perceraian ibu bapanya ‘kasar’.

Shila amzah fauziah nd lala

“Lantaklah Mereka, Serabut Tengok” – Shila Amzah Buka Mulut Mengenai Perceraian Ibu Bapa, Anggap Cerai Jalan Terbaik

Menerusi live di Instagram, Shila atau mesra dipanggil Sha menjelaskan dia tidak bermaksud yang tidak baik apabila menjawab kepada wartawan tentang perrpisahan ibu bapanya.

Bila Sha guna perkataan ‘lantaklah’ tu kan, sebab sejujurnya kita (anak) memang dah penat. Sebab orang asyik bertanya kepada saya (tentang perceraian).”

shila amzah

Tambah Sha, sudah tentu sebagai anak dia sedih dengan perpisahan itu namun sudah bersedia dengan apa jua kemungkinan dan keputusan.

Jelas isteri sebagai Ubai itu lagi, sebagai seorang anak yang hidup dalam ‘broken family’, dia sudah reda dan berdamai dengan ketentuan Allah.

Sebagai anak sulung, saya paling nampak segala yang berlaku dalam kehidupan rumah tangga (ibu bapa).”

Dalam pada itu, Shila akui kehadiran Ubai membantu dirinya dalam melalui kesukaran dan kesedihan dan begitu juga sebaliknya.

Kata Sha, mereka berbagi rasa dan menenangkan satu sama lain ketika sedang bersedih selepas ujian yang bertimpa-timpa membabitkan kematian dan perceraian.