“Shuib sweet, penuh dengan kejutan” – Lagi sebulan nak kahwin, Watie akui gementar

“Shuib sweet, penuh dengan kejutan” – Lagi sebulan nak kahwin, Watie akui gementar

Tunang kepada pelawak Shuib iaitu Watie Hanifiah mengakui dirinya sangat gementar menanti hari bahagia disatukan dengan jejaka pilihan hati pada bulan hadapan.

Rasa gementar tapi teruja

Watie yang juga seorang usahawan juga kelihatan agak gementar ketika ditemubual apabila membuat kemunculan pertama kali dalam sebuah rancangan MeleTOP semalam.

Pun begitu, usahawan berusia 35 tahun itu begitu teruja apabila mengenangkan hari bahagia mereka semakin hampir.

“Buat masa sekarang ini, saya rasa semua benda buat saya gementar tapi dalam masa yang sama ada sedikit teruja,”katanya.

Shuib seorang kelakar, penuh kejutan & romantik

Dalam pada itu, Watie turut mengakui sikap kelakar dan romantik yang ada pada Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhammad telah membuatkan hatinya terpaut rasa cinta.

“Shuib ini merupakan seorang yang sangat kelakar dan juga penuh kejutan. Dia juga adalah seorang lelaki yang sweet,”ujar Watie.

Persiapan hampir siap – Shuib

Sementara itu, pelawak berusia 38 tahun itu menyatakan persiapan perkahwinannya dan Watie sudah hampir 50 peratus siap.

Shuib bagaimanapun berharap agar segala urusan dipermudahkan dan berjalan lancar meskipun mengakui berasa gementar dan teruja untuk berkahwin buat kali kedua.

“Ada juga sedikit rasa teruja tetapi kadang-kadang saya takut rasa teruja saya disalah faham orang lain.
“InsyaAllah, harap semuanya baik-baik dan dalam keadaan sederhana sahaja. Semoga benda yang kita rancang berjalan dengan lancar. Itu sahaja yang kami harapkan,”ujar Shuib.

Terdahulu, Shuib selamat melangsungkan pertunangan dengan wanita pilihan hati, Watie Hanifiah dalam sebuah majlis tertutup di Shah Alam. Mereka berdua dijangka bakal melangsungkan perkahwinan pada 23 Jun depan.

Sebelum ini, Shuib berkahwin dengan penyanyi, Allahyarham Siti Sarah Raisuddin pada 2011. Namun jodoh mereka tidak berpanjangan kerana Allah lebih menyayangi pelatun lagu Semakin akibat dijangkiti Covid-19 pada 9 Ogos 2021.

Pasangan itu dikurniakan empat cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 11, Dzahira Talita Zahra, 9, dan Ariq Matin, 7, dan Ayash Affan, 2.