“Soalan bodoh” – Nabil Ahmad ditempelak, minta Mas Idayu sertai Gegar Vaganza

“Soalan bodoh” – Nabil Ahmad ditempelak, minta Mas Idayu sertai Gegar Vaganza

Segmen 3  Pagi ERA hari ini gamat apabila pelawak dan penyampai radio, Nabil Ahmad ditempelak oleh Mas Idayu selepas meminta penyanyi itu memasuki pertandingan nyanyian seperti Gegar Vaganza.

Soalan bodoh…

Menerusi hantaran dikongsikan di laman TikTok @era.je, Mas Idayu meyifatkan soalan Nabil itu adalah bodoh kerana boleh menjatuhkan martabatnya sebagai seorang juri profesional dalam pertandingan nyanyian.

“Itu soalan bodoh. Bagi Mummy (Mas Idayu) itu memang bodoh,”ujar Mas Idayu.

Patutnya suruh 12 tahun lalu atau …

Tambah penyanyi berusia 51 tahun, pelawaan itu hanya relevan sekiranya dibuat pada 12 tahun lalu dan dia mungkin akan mempertimbangkan menyertai pertandingan nyanyian.

“Sepanjang 33 tahun dalam industri, awak (Nabil) nak suruh Mummy, sebenarnya dalam 12 tahun atau masa zaman-zaman ada program dengan Black dulu.
“Mummy rasa masih boleh sebelum betul-betul dilantik sebagai juri tetap. Bukan tak ada nama, ada.. tetapi Mummy rasa masih boleh masuk mana-mana pertandingan dan tak payah sebut, mana-mana program lain pun Mummy akan masuk,”ujarnya.

 

 

Kalau masuk sekarang dikira jatuhkan maruah

Pemilik nama Masidayu Mesnun berkata, penglibatannya menyertai program nyanyian pada ketika ini boleh diandaikan seperti menjatuhkan maruah seseorang artis memandangkan sudah lama berkecimpung dalam industri selain menyandang tugas juri profesional.

“Pada tahap ini, artis yang sudah menjadi juri tetap dan sentiasa dipanggil jadi juri dalam mana-mana program, jangan jatuhkan level kami,”ujarnya.

@era.je

Nah, bukan @azadsyaziraroses je kena sound, @nabilzira pun kena jugak sebab dia ajak Mummy @masidayu1001 join Gegar Vaganza 10. Ni jawapan dari Mummy guys, mummy kata dia dah 30 tahun dalam industri dan konsisten jadi juri untuk show-show besar, takkan dia nak rendahkan martabat diri dia. 😄 #sharERA #3PAGIERA

♬ original sound – ERA – ERA

Jawapan tak relevan, Mummy takut ke?

Meninjau di ruangan komen, rata-rata warganet menyifatkan Mas Idayu seorang yang pengecut dan takut menerima kritikan daripada juri lain sekiranya menyertai pertandingan nyanyian.

Malah, mereka juga mengatakan alasan yang diberikan oleh pelatun lagu Cintaku 100% adalah tidak relevan dan tak masuk akal.

Terdahulu, nama Mas Idayu menjadi panas gara-gara mengkritik penyanyi Sissy Iman sewaktu menjadi juri tetap rancangan Famili Duo pada minggu keenam sehingga mengundang kecaman ramai.

Malah, netizen juga mendesak agar Mas Idayu menyertai program nyanyian Gegar Vaganza.