Sophia Albarakbah terbuka bawa kekasih ke majlis hiburan – “Dia ok dan tenang..”

Sophia Albarakbah terbuka bawa kekasih ke majlis hiburan – “Dia ok dan tenang..”

Pelakon sensasi, Sophia Albarakbah dilihat semakin terbuka berkongsi kisah peribadi dengan ‘menayang’ teman lelakinya yang dikenali sebagai Mr Doctor.

Menurut laporan Berita Harian, pelakon berusia 30 tahun itu berkata, dia tidak juga tidak kisah sekiranya ditemani oleh lelaki tersebut ke mana-mana acara hiburan.

Dah tak sorok teman lelaki

 

“Sebenarnya, saya serahkan kepada teman lelaki. Kalau selesa, dia boleh temani saya. Jika tidak, tak mengapa jika enggan ikut. Saya biarkan teman lelaki membuat keputusan,” katanya.

Sophia berkata demikian pada majlis pelancaran Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH) ke-35 di Stesen Keretapi Kuala Lumpur malam tadi.

Pada masa sama, pelakon drama Ku Akad Kau Dengan Bismillah itu menyifatkan teman lelakinya mempunyai personaliti yang tenang sekali gus dia tidak bimbang jika turut terpalit dengan populariti.

 

 

“Dia okay dan seorang yang tenang. Sepanjang kontroversi yang berlaku sebelum ini, teman lelaki kekal tenang. Dia lebih memikirkan soal pesakitnya daripada perkara lain,” ujarnya.

Sementara itu, Sophia tidak menyangka namanya bolos bagi empat kategori iaitu BBNU Wanita Popular, Aktres Filem Popular, Aktres TV Popular dan Couple Drama Popular dalam pencalonan awal ABPBH 35.

Bagaimanapun, dia tidak meletakkan harapan tinggi untuk ke ‘Top 5’ dengan menyerahkan perkara itu atas undian peminat selain mengakui calon lain juga hebat serta layak untuk menang.