Suami ceraikan isteri gara-gara tak reti buat kerja rumah, hanya tahu shopping online saja

Suami ceraikan isteri gara-gara tak reti buat kerja rumah, hanya tahu shopping online saja

 

Memiliki seorang isteri yang mahir dalam memasak adalah impian banyak lelaki di luar sana.

Walau bagaimanapun, terkadang, beberapa lupa bahawa isteri bukanlah seorang pekerja yang boleh diperintah melakukan segala-galanya tanpa rehat.

Umumnya, kita sepatutnya menyedari bahawa tugas menguruskan rumah juga merupakan kerja yang sukar dan meletihkan.

Baru-baru ini, sebuah video yang menunjukkan seorang suami memulangkan isterinya kepada keluarganya telah menjadi viral di TikTok.

@dipandang_sebelah_mata

♬ suara asli – DIPANDANG_SEBELAH_MATA – DIPANDANG_SEBELAH_MATA

Suami tersebut dikatakan melakukan tindakan tersebut kerana isterinya dianggap tidak pandai memasak, mencuci pakaian, dan melakukan kerja rumah lainnya.

Walaupun suami tersebut kaya dan mampu, baginya itu bukan alasan untuk isterinya tidak mahir dalam melakukan kerja rumah. Apa yang lebih menyakitkan, wanita tersebut sering melakukan pembelian secara atas talian (online shopping).

Suami itu menyatakan penyesalan atas perkahwinannya dengan anak ibu yang hanya mahir berbelanja online tanpa kemahiran lain. Dia juga mengingatkan akan zaman dahulu di mana mereka saling gila-gila dan saling mencintai.

Apabila tiba di rumah keluarga isterinya, lelaki tersebut memberikan sindiran terbuka kepada ibu mentuanya, mengkritiknya kerana tidak mengajar anak perempuannya asas-asas dalam menguruskan rumah

Sebagai suami, dia menyatakan keinginannya untuk merasai sentuhan tangan isterinya, bukan hanya dipresentasikan dengan kecantikan wajah semata-mata.