Suami Fatin Afeefa abai notis dan tidak hadir beri keterangan, JPJ minta bantuan polis kesan Opai

Suami Fatin Afeefa abai notis dan tidak hadir beri keterangan, JPJ minta bantuan polis kesan Opai

Isu penggunaan nombor pendaftaran ‘QPA1’ oleh suami pelakon Fatin Afeefa iaitu Opai masih belum selesai dan terbaharu pihak Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) akan meminta bantuan polis mengesan keberadaannya.

Cabar JPJ

Memetik laporan Berita Harian, tindakan itu adalah susulan penggunaan nombor pendaftaran tersebut yang bukan didaftarkan pada kereta McLaren miliknya.

Menurut Timbalan Pengarah JPJ Kuala Lumpur, Erick Jusiang berkata selepas notis panggilan temu siasat diserahnya pihaknya kepada Opai, dia didapati masih belum menghadirkan diri ke Pejabat JPJ bagi merakam keterangan.

Kita sudah menyerahkan notis itu ke alamat rumahnya namun selepas 14 hari dia tidak datang.

Jadi kita meminta bantuan polis kerana mereka ada kuasa untuk mengeluarkan waran dan mengesannya di rumah.

Dalam pada itu, beliau menganggap tindakan Opai mengabaikan notis temu siasat tersebut sebagai mencabar JPJ dan beliau percaya dia masih berada di ibu negara ketika ini.

Terdahulu, Opai dikecam warganet apabila tular video dia didakwa menghina kereta jenis bukan ‘super car’ pada sebuah acara pertunjukan kereta.

Kemudian kecoh di media sosial apabila terdapat dakwaan Opai menggunakan nombor pendaftaran kenderaan pihak lain pada kereta Mc Laren tersebut.

Susulan itu, pemilik asal kereta berkenaan tampil menjelaskan hal sebenar dengan mendedahkan kereta mewah tersebut sebenarnya sudah dibeli Opai pada November tahun lalu. Bagaimanapun, proses penukaran pindah milik kenderaan masih lagi belum dilakukan.