Suami Miera Liyana ceraikan isteri pertama, perkahwinan 28 tahun berakhir talak satu

Suami Miera Liyana ceraikan isteri pertama, perkahwinan 28 tahun berakhir talak satu

 

Suami Miera Liyana ceraikan isteri pertama, perkahwinan 28 tahun berakhir talak satu. Kemelut rumahtangga suami pelakon Miera Liyana iaitu Rosland Othman bersama isteri pertama, Adibah Abdul Mutalib berakhir hari ini apabila diceraikan dengan talak satu.

Rosland, 50, melafazkan talak di hadapan Hakim Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur, Siti Noraini Mohd Ali pada pukul 10.50 pagi, Khamis.

Suami Miera Liyana Ceraikan Isteri Pertama

Memetik laporan Mstar, sebelum lafaz cerai dibuat, hakim membacakan hasil perbincangan Jawatan Kuasa Pendamai (JKP) yang dibuat kedua-dua pihak pada 13 Julai lalu.

Rosland dikatakan memilih untuk bercerai atas alasan tiada persefahaman dan tawar hati dengan tindakan Adibah kerana membuat kenyataan berhubung perkahwinan mereka sebelum ini.

Sementara itu, Adibah ketika ditemui media di perkarangan mahkamah enggan memberikan sebarang komen berhubung penceraian itu.

Perkahwinan 28 Tahun Berakhir Talak Satu

Peguam syarie mewakilinya, Mohd Junid Ramli memberitahu pihaknya akan meneruskan prosiding mahkamah bagi kes hadanah dan perkara lain berkaitan.

“Adibah masih terkejut dan tidak mahu memberi komen.

“Kami akan terus lawan untuk kes selepas ini,” katanya kepada pemberita.

Rosland pula dilihat bergegas pulang tanpa memberi sebarang komen.

Dalam pada itu, ibu Miera Liyana iaitu Aisyah Abdullah yang turut hadir sama memaklumkan pihaknya akan mengadakan sidang media dalam masa terdekat.

“Kami akan adakan sidang media,” ujar ringkas.

Sebelum ini kecoh di media sosial berkaitan kes pasangan ini kerana ada dakwaan Rosland tidak balik lagi ke rumah selepas mengahwini Miera Liyana sebagai isteri kedua.Masa yang sama, Adibah juga enggan diceraikan.

Ibu kepada lima orang anak ini berharap rumah tangganya dapat diselamatkan walaupun hubungan dilanda masalah sejak 2021. Bahkan timbul dakwaan anak dilarikan dan lain-lain perkara.