Suasana sepi depan kedai, Kieda Crepe pelik mana pelanggan tak datang ‘support vendor’ – “Semua duduk rumah buat cekodok ke?”

Suasana sepi depan kedai, Kieda Crepe pelik mana pelanggan tak datang ‘support vendor’ – “Semua duduk rumah buat cekodok ke?”

 

Melalui laman Instagram usahawan sensasi, Kieda Crepe, dia ada memuat naik video memaparkan keadaan terkini kedai pencuci mulutnya yang terletak di Penang itu.

Kata Kieda atau nama sebenar, Nur Khalieda Yusra, kedainya kini berhadapan dengan penurunan dalam kehadiran pelanggan yang selalunya akan beratur demi membeli pencuci mulut di kedai terbabit.

Bahkan dapat dilihat dalam video, suasana di kedai terbabit sangat sepi dan tidak seperti sebelum ini, dimana sambutan sangat luar biasa.

Semua duduk rumah ke? Buat cekodok ke? Kedai Kieda sistem dia support vendor baru support Kieda tau.

Meninjau di ruangan komen video terbabit, rata-rata netizen memberitahu kenaikan harga barang ketika ini membuatkan diri mereka lebih berhemah apabila berbelanja.

komen

komen

Dalam pada masa yang sama, ramai juga berkata bahawa mereka enggan menyokong perniagaan Kieda kerana sistem vendor yang diamalkan olehnya.

Sekadar info, Kieda memaklumkan kepada pembeli bahawa mereka perlu membeli sejumlah produk keluaran vendor di kedai berkenaan sebelum membeli produk keluarannya.