“Syukur dapat kahwin ‘crush’ sejak tahun 2017” – Akhirnya ‘Syafiq Kyle’ dah bernikah April lalu?

“Syukur dapat kahwin ‘crush’ sejak tahun 2017” – Akhirnya ‘Syafiq Kyle’ dah bernikah April lalu?

Jangan maki dahulu, ‘Syafiq Kyle’ yang ada dalam cerita ini sebenarnya seorang jejaka mirip pelakon itu yang pernah tular suatu ketika dahulu.

Dikatakan memiliki wajah persis pelakon sensasi Syafiq Kyle, Zukhairi Zulkifli pernah menjadi kegilaan ramai gadis dan dilaporkan sudah mendirikan rumah tangga bersama wanita pilihan pada 29 April lalu.

Menemui isteri Zukhairi, Aifa,22, berkata dia tidak pernah menyangka akan bertemu jodoh dengan jejaka ‘viral’ dan mengakui pernah mengalah ketika dalam usaha menambat hati jejaka itu.

aifa syafiq kyle

Suami saya ni pernah viral dulu sebab wajahnya dikatakan sama macam Syafiq Kyle. Orang panggil dia Syafiq Kyle Cabang Tiga disebabkan dia kerja dekat stesen minyak Shell di Terengganu.

Saya mengenali suami masa bulan Ramadan 2017 sewaktu balik dari bazar. Masa tu motosikal saya kehabisan minyak. Saya buntu nak isi minyak sebab semua stesen tutup kerana dah hampir waktu berbuka puasa.

Kebetulan, Aifa bertemu suaminya di tengah jalan dan menawar diri untuk membuka stesen minyak untuk seketika.

Syafiq Kyle
Syafiq Kyle 

Memikirkan suaminya mula menjadi viral gara-gara wajah seiras dengan pelakon Syafiq Kyle, Aifa kemudiannya mendiamkan diri tanpa berusaha mendekati Zukhairi kerana terlalu banyak peminat wanita cuba untuk mengenali suaminya pada ketika itu.

Saya bawa diri sebab dah malas nak kejar dia. Ramai sangat wanita yang mendekati pada ketika itu. Tapi lepas tu dia hantar mesej dekat Instagram tanya kenapa lama menghilang. Selepas itu kami berbual semula dan hubungan kami menjadi bertambah rapat.

Setelah mengenali hati budi masing-masing, Aifa dan Zukhairi mengambil keputusan untuk mendirikan rumah tangga awal tahun ini.

Syukur dan gembira sangat akhirnya saya dapat berkahwin dengan crush pada tahun ini. Masa saya kahwin tu ramai kawan terkejut tengok dia sebab tak pernah jumpa. Mereka ingat Syafiq Kyle yang kahwin.

Amacam? Sama tak muka lelaki ini dengan Syafiq Kyle?