Tampil lebih sopan, Jue Aziz buat kejutan hari lahir ibu dengan majlis khatam Al-Quran

Tampil lebih sopan, Jue Aziz buat kejutan hari lahir ibu dengan majlis khatam Al-Quran

Pelakon jelita, Jue Aziz tampil meluahkan rasa syukur apabila dia telah berjaya khatam Al-Quran pada hari kelapan bulan Ramadan tahun ini.

Perkara tersebut dikongsikan Jue menerusi sebuah hantaran di Instagram untuk tatapan peminat dan juga pengikut media sosialnya.

Ujar Jue, dia berjaya menghabiskan semua juzuk naskah suci itu dalam masa yang singkat kerana mahu menunaikan permintaan bonda tersayang, Nor Asmah Mohd Nor sempena ulang tahun kelahirannya yang ke-69 pada hari Ahad ini.

Berasa teruja apabila dapat memenuhi hasrat ibunya itu, Jue juga memberitahu bahawa terdapat satu lagi permintaan yang diminta ibunya iaitu mempunyai pasangan hidup.

“Kejutan ulang tahun kelahiran ibu..Alhamdullilah akhirnya khatam Al-Quran, syukur! Dari hari pertama Ramadan sampailah selasa (20 April). Satu je lagi permintaan mak orang (Jue) tak dapat tunaikan. Jodoh! Tahu mak risau, tapi susah, sakit semua orang seorang pun tak asalkan ada mak…”

Jue yang kelihatan sebak dalam hantaran tersebut berkata dia menguatkan diri untuk menyempurnakan impian tersebut selepas melihat akan semangat ibunya itu yang kuat.

Pelakon filem Hantu Bonceng itu juga mengucapkan doa selama sempena sambutan hari kelahiran ibunya.

Sekadar info, Jue Aziz pernah mendirikan rumah tangga bersama pemuzik Indonesia, Bayu Daniels pada 9 Mac 2014 sebelum mendedahkan mereka sudah bercerai pada Januari 2019 yang lalu.

Perkahwinan Jue dan Bayu tidak dikurniakan sebarang cahaya mata namun mempunyai seorang anak angkat bernama Darwish Naufal yang kini berusia tujuh tahun. – BN