Tarian zumba, hukum yang berubah selepas Pas menjadi menteri agama?

Tarian zumba, hukum yang berubah selepas Pas menjadi menteri agama?

MENARI ZUMBA : UNDANG2 SYARIAH VERSI TALIBAN..

Nampaknya hari ini dah banyak dalil baru menghalalkan percampuran Lelaki perempuan, Menari zumba bersama.. Bagi aku Ok la.. Tak salah pun jika tak mengundang fitnah.. Cumanya Undang2 ini berubah bukan berdasarkan Hukum dan Syariat..Tetapi Politik..

mcm Taliban hari ini dan Undang2 Janggut dan Niqab…. Boleh kompromi hanya sebab Kuasa..Kalau tidak depa akan angkat senjata atas alasan mendaulatkan Syariah, mcm Parti Nour Salafi di mesir, Zaman Morsi takda Kompromi..mahu syariaat di daulatkan, Zaman Asisi..halal belaka….Begitu juga larangan memandu,Mengundi di Negara Arab saudi dulu.. Semuanya berubah bukan menyentuh Soal Agama..Tapi Politik..

Dulu masih ingat di Kelantan, Ada lelaki di Kompaun hanya sebab berseluar pendek.. Ada non muslim diberi Notis hanya sebab bersenam robik percampuran lelaki perempuan.. Siap ada Polis Syariah meneliti ketat atau tidak pakaian wanita.. Sama mcm versi Polis Syariah di Acheh..Sedangkan ianya perkara diada adakan dalam Beragama..

Tapi sejak kebelakangan ini..Nampaknya menari Zumba, percampuran Lelaki perempuan.. tidak lagi salah..Ramai pemimpin PAS hari ini boleh berzumba sambil dengar lagu Dangdut..Sambil dengar lagu bergoyang Dumang katanya.. 🙂

Ipohmali

Sumber – FB