Terkini!!! Dr Samsuri buktikan tidak hilang sokongan sekalipun pergi bercuti ke New Zealand ketika banjir

Terkini!!! Dr Samsuri buktikan tidak hilang sokongan sekalipun pergi bercuti ke New Zealand ketika banjir

Menteri Besar Terengganu, Datuk Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar hari ini membuktikan sokongan rakyat Terenggau terhadapnya kekal utuh meskipun terpalit dengan isu bercuti ke New Zealand ketika negerinya dilanda banjir teruk baru-baru ini.

Ini selepas beliau berkongsikan gambar sambutan hangat diterimanya daripada masyarakat sewaktu hadir dalam rangka lawatan sulungnya melawat mangsa banjir di Sekolah Kebangsaan (SK) Binjai, di Kemaman sekembalinya daripada percutian tersebut.

Memetik Sinar, lawatan tersebut dilakukan secara rahsia bagi mengelakkan kehadiran wartawan dan hanya diketahui media menerusi perkongsian siaran langsung (live) di laman Facebook rasminya sekitar jam 12.15 tengah hari tadi.

Menurut sumber melalui grup WhatsApp pengamal media bersama kerajaan negeri (Media Perdana), rakaman secara langsung berkenaan perkembangan terkini pemimpin itu dibuat di daerah Kemaman.

Setakat ini pihak media belum menerima sebarang kenyataan rasmi daripada kerajaan negeri termasuk Pejabat Menteri Besar berhubung ketiadaan Ahmad Samsuri sebelum ini.

Kali terakhir pemimpin itu dilihat melawat mangsa banjir di beberapa pusat pemindahan sementara (PPS) sekitar daerah Kuala Terengganu, Marang dan Kuala Nerus pada 9 Disember lalu.

Ahmad Samsuri sebelum ini tular di media sosial kerana didakwa tiada di Terengganu ketika rakyat di negeri itu berdepan gelombang kedua bencana banjir.

Dakwaan itu turut dibuat bekas Ahli Majlis Kerja Tertinggi UMNO, Lokman Noor Adam menerusi siaran langsung di media sosialnya pada malam Selasa lalu.

Selain itu, beberapa tangkap layar tiket penerbangan pemimpin berkenaan ke Auckland, New Zealand turut tular dan menimbulkan pelbagai reaksi setelah ia dikongsikan di media sosial.

Sementara itu, Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Bencana Terengganu, Hanafiah Mat ketika dihubungi pada Rabu menyatakan beliau tidak mengetahui keberadaan Ahmad Samsuri dan hanya mengesahkan pemimpin itu ke New Zealand berdasarkan gambar tiket penerbangan yang dikongsikan netizen di media sosial.

Hanafiah bagaimanapun berkata, ketiadaan menteri besar itu di Terengganu ketika ini tidak menjadi isu kerana persiapan banjir telah disusun secara rapi.