Terkini!!! Kerajaan gagal lucut hak barangan dirampas di Pavillion, Najib anggap kemenangan ALLAH

Terkini!!! Kerajaan gagal lucut hak barangan dirampas di Pavillion, Najib anggap kemenangan ALLAH

“Hakim Muhammad Jamil Hussin berkata Jabatan Peguam Negara (AGC) gagal membuktikan RM114 juta itu ada kaitan dengan skandal penyelewengan dana 1MDB.

Beliau berkata pihak pendakwaan gagal membuktikan wang tunai yang dirampas adalah dana yang diperoleh dari kesalahan pecah amanah (CBT).”

Alhamdulillah. Kebenaran memperolehi kemenangan hari ini.

Hakim arahkan dana tersebut dipulangkan serta-merta kepada saya namun peguam saya percaya kerajaan akan fail permohonan kepada mahkamah dalam masa terdekat untuk halang secara sementara.

Seperti yang saya telah beberapa kali jelaskan sejak 3 tahun dahulu, wang tersebut sebenarnya dipindah dari peti besi PMO pada malam kita kalah PRU14 dan diletakkan sementara di condo sebelum disita pada hari kemudiannya.

Kerajaan PH tahu ianya dipindah dari PMO ke sana tapi mereka tetap sita sebab nak mainkan propaganda bahawa Najib korup dan curi ratusan juta cash dari 1MDB untuk simpan di rumah biarpun kondo tersebut bukan kediaman saya.

Wang tersebut adalah sumbangan politik bagi kita menghadapi PRU14 dan ianya diterima dari pelbagai pihak termasuk VVIP amat terkenal.

Dari dulu lagi, senarai penyumbang sudah diberi saya kepada pihak polis dan penyumbang juga telah mengaku kepada polis apabila dipanggil.

Mana mungkin BN tak ada cash tunai untuk berkempen dalam PRU14?

Semua parti juga ada. Perbezaan cuma dalam beza saiznya.

Kita tanding 222 parlimen dan 505 kawasan DUN. Jumlah 727.

RM114 juta bahagi 727 kawasan adalah sebanyak RM156k sahaja bagi setiap kawasan yang ditanding.

Selama 3 tahun, saya bertahan walaupun difitnah dan dimaki pihak sebelah sana berhubung kes ini. Akhirnya terbukti juga bahawa apa yang saya jelaskan berulang-kali secara konsisten sejak 3 tahun dahulu adalah kebenaran.

Kes dana yang disita sudah selesai. Bukan duit 1MDB atau hasil jenayah.

Kes barang kemas dan handbeg yang disita bersama wang tunai tersebut masih tunggu keputusan tapi sehingga kini, pendakwa raya juga gagal membuktikan ianya hasil dari 1MDB atau hasil jenayah.

Malah, pihak polis sendiri mengaku dalam affidavit sendiri bahawa kebanyakannya adalah hadiah peribadi yang dikumpul sejak puluhan tahun dahulu kepada ahli-ahli keluarga saya.

Kita tunggu keputusan.

“20 Mei 2021: Kerajaan gagal lucut hak RM114 juta disita dari Pavilion Residences”
https://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/tempatan/2021/05/20/kerajaan-gagal-lucut-hak-rm114-juta-disita-dari-pavilion-residences/

Najib Razak