“Time tu memang saya marah..” – Abang tunjal kepala mohon maaf, cerita hal sebenar terjadi

“Time tu memang saya marah..” – Abang tunjal kepala mohon maaf, cerita hal sebenar terjadi

Isu tentang seorang abang berbaju merah yang telah menunjal kepala seorang perempuan di Jalan Tapah, cameron Highland telah hangat dan tular beberapa bulan yang lalu. Kejadian tersebut berlaku disebabkan oleh tindakan seorang pemandu perempuan yang bertindak memotong kereta lelaki tersebut dalam keadaan melulu.

Dikenakan hukuman penjara

Selepas kejadian tersebut tular di media sosial, lelaki tersebut iaitu Mohammad Zaim yang bekerja sebagai seorang penyelia kilang telah dikenakan hukuman penjara selama tujuh hari oleh Mahkamah Majistret Tapah.

Muncul pertama kali untuk memohon maaf dan menjelaskan perkara sebenar

Walaubagaimanapun, lelaki tersebut akhirnya muncul pertama kali dalam sebuah video bersama isterinya yang sedang sarat mengandung untuk membuat permohonan maaf dan juga menjelaskan perkara sebenar yang berlaku pada hari kejadian. Dalam video tersebut, lelaki itu menyatakan ingin memohon maaf kepada perempuan yang ditunjal kepala pada hari kejadian.

Memotong secara melulu

Menurutnya lagi, ketika dalam perjalanan untuk pulang ke Shah Alam iaitu di Jalan Tapah trafik sedang sesak pada ketika itu. Ketika sampai di selekoh tajam, kereta perempuan tersebut cuba memotong secara melulu sehingga kereta lelaki tersebut hampir hampir masuk kedalam gaung. Menurutnya, dia bernasib baik kerana tidak menekan break, jika dia menekan break, keretanya akan terus masuk ke dalam gaung.

 

 

 

Tidak dapat menahan marah kerana anak dan isteri yang sarat mengandung

Apa yang membuatkan lelaki tersebut tidak dapat menahan marah adalah kerana perut isterinya yang sedang sarat mengandung sudah terkena seat hadapan dan keadaan anak-anaknya yang sudah lintang pukang. Menurutnya, dia makin jadi semakin marah kerana perempuan tersebut menjawab sehingga dia bertindak menunjal kepala perempuan tersebut.

@adanjerrr

#fyp #fypシ #viral #tiktokmalaysia #foryou #semboyanmalaysia

♬ bunyi asal – Shahdan – Shahdan

Dapat belajar sesuatu dan mendapat kesedaran

Lelaki tersebut juga mengatakan bahawa dia dapat belajar sesuatu daripada apa yang berlaku dan juga telah mendapat kesedaran daripada banduan lain ketika dipenjara. Lelaki itu juga mengatakan bahawa dia juga berkemungkinan akan membuat laporan polis juga terhadap perempuan tersebut diatas tindakan perempuan tersebut yang memandu secara melulu.