Tiz Zaqiyah berhenti makan pisang, rupanya ini puncanya

Tiz Zaqiyah berhenti makan pisang, rupanya ini puncanya

 

Baru-baru ini, seorang pengguna Twitter menzahirkan rasa kurang senang dengan tindakan segelintir pihak yang gemar berfikiran tidak senonoh ketika wanita sedang menikmati makanan.

Menurut individu berkenaan, mereka yang berfikiran kotor ini akan sentiasa berfantasi dan menjadikan wanita sebagai objek sex.

“Penatlah bila orang nak sexualise makanan dengan blowjob. Tengok perempuan makan aiskrim, kau fikir sex.

“Tengok perempuan makan siput sedut, kau fikir sex. Kecil-kecil tak nak mampos. Boleh tak biarkan orang makan dengan tenang,” tulisnya.

Lantaran itu, dia berharap agar sikap seperti ini dapat dihentikan kerana ia akan membuatkan para wanita berasa kurang selesa dan tidak selamat.

Hal tersebut nyata mendapat respon daripada ramai pihak termasuklah pelakon, Tiz Zaqyah.

Jelas Tiz atau nama sebenarnya, Siti Zaqyah Abdul Razak, disebabkan kelakuan tersebut, dia kini sudah tidak lagi memakan pisang ketika dikhalayak ramai.

“Sehingga kini saya tak makan pisang dikhalayak ramai disebabkan mereka ini,” tulisnya.

Menjengah di ruangan komen, rata-rata netizen berkongsi pengalaman yang sama selain turut menasihati Tiz supaya tidak mempedulikan perbuatan terkutuk itu.

“Saya elak makan pisang ditempat awak sejak zaman sekolah sebab pernah ada orang komen ‘macam pro je’.

“Iyeee, nak jilat aiskrim in public pon rasa macam kita pulak buat salah.

“Ini lah bila porno jd perkara normal. Jadi bahan jenaka. Memang jenis sampah.

“Makan je pisang atau aiskrim tu guna gigi. Gigit. Biar ngilu deme nengok lepas tu. Apa punya otak la semua benda nak dijadikan bahan sex kan. Nak makan pun susah.

“Kalau terpaksa makan ais lkrim kat public, saya pilih aiskrim ada sudu atau pun gigit aiskrim tu istead of jilat. Pisang pula akan patahkan dia makan sikit-sikit. Instead of makan macam biasa,” antara komen-komen netizen.

Tidak dinafikan pemikiran kotor sesetengah orang, tidak kira lelaki atau perempuan pasti akan membuatkan orang lain berasa takut dan tidak selesa.

Oleh yang demikian, andai diri masih terbelenggu dengan hasutan syaitan serta pujukan hawa nafsu, proses pembersihan hati wajar dilakukan.

Justeru, memiliki ilmu juga penting kerana dengan ilmu yang ada, usaha ke arah memperbaiki diri dapat dilakukan dengan lebih berkesan.