Tular foto peguam tonton tayangan filem bersama Siti Bainun, YM Che’ Puan Khaleeda & Iesya Toh tampil bersuara

Tular foto peguam tonton tayangan filem bersama Siti Bainun, YM Che’ Puan Khaleeda & Iesya Toh tampil bersuara

 

Sehingga ke hari ini, kelima-lima peguam yang mewakili Pengasas Rumah Bonda, Siti Bainun atas pertuduhan mengabai dan menganiaya seorang remaja perempuan yang dikenali sebagai Bella dilaporkan telah menarik diri disebabkan tidak lapang pada tarikh yang ditetapkan oleh pihak mahkamah.

Walaubagaimanapun, tular beberapa keping foto di media sosial yang memaparkan salah seorang peguam yang mewakili Siti Bainun dilihat bergambar bersama Pengasas Rumah Bonda itu ketika menghadiri Tayangan Filem Eva, baru-baru ini.

Foto yang tular itu telah mendapat reaksi dari pelbagai pihak termasuklah pengacara terkenal, Iesya Toh serta isteri kepada Tunku Mahkota Johor (TMJ) Tunku Ismail Sultan Ibrahim iaitu Che’ Puan Khaleeda Bustamam yang turut memberikan reaksi mereka berhubung foto yang tular itu.

Isteri TMJ Luah Rasa Berang!

Che’ Puan Khaleeda, menerusi hantaran di Insta Stories, meluahkan rasa berang terhadap pihak terlibat, malah menitipkan harapan agar para hakim dapat ‘kepalsuan’ mereka.

“I detest them to the core. I hope the judge can see through their fakery!.”-Tulis Che’ Puan Khaleeda

“Bukan Ke Pihak Mahkamah Dah Bagi Date Awal-Awal?..”-Iesya Toh

Dalam pada itu, pengacara terkenal, Iesya Toh menerusi hantaran di Instagram turut mempersoalkan tindakan para peguam Siti Bainun yang dilaporkan telah menarik diri serta

“Semoga pihak hakim nampak WAYANG ini. Clash date? Bukan ke pihak mahkamah dah bagi date awal-awal?

Takpe Bella, Allah ada sayang! Rakyat Malaysia sekali pun tak pernah lupa doakan Bella 🤲🏻😭.”-Tulis Iesya

Semoga berlaku keadilan buat Bella.