Tular video aksi AC Mizal jadi komando kawad kaki, ramai terkejut lepas tahu latar belakangnya

Tular video aksi AC Mizal jadi komando kawad kaki, ramai terkejut lepas tahu latar belakangnya

 

Pelakon dan pengacara Datuk AC Mizal tampil meraih perhatian dalam kalangan warganet selepas melihat aksinya memberikan arahan kawad kaki di Maktab Tentera Diraja (MTD), baru-baru ini.

Menerusi video yang tular di TikTok, AC juga kelihatan tidak kekok dalam memberikan arahan kepada semua pelajar di sana.

Dalam perkongsian tersebut, AC juga menyatakan bahawa dirinya merupakan salah seorang bekas pelajar institusi itu dari tahun 1984 sehingga 1988.

“Assalamualaikum semua, saya AC Mizal. Saya merupakan bekas pelajar atau bekas putra Maktab Tentera Diraja dari tahun 1984 sehingga 1988.

“Hari ni saya rasa sungguh happy sangat sebab dapat jumpa awak semua. Jangan garang sangat senyum. All the best to you all dan semoga anda menjalani kehidupan yang berbeza selepas ini.

“Percaya pada saya, all RMC student are well-being respected outside there. So be proud. Insya-Allah kita akan jumpa lagi di suatu masa akan datang,” katanya.

@zulunity

Terbaik lah Dato’ AC. #JasmaniTD #MTD

♬ bunyi asal – Zul Unity – Zul Unity

Hasil tinjauan di ruangan komen, rata-rata warganet terkejut dan meluahkan rasa kagum mereka selepas mengetahui latar belakang pengacara tersebut.