Tular video pemandu wanita bawa kereta terhoyong-hayang sambil mencarut undang pertikaian warganet

Tular video pemandu wanita bawa kereta terhoyong-hayang sambil mencarut undang pertikaian warganet

 

Walaupun bulan Ramadan merupakan bulan yang mulia dan umat Islam tidak digalakkan membuat tindakan yang boleh mengurangkan pahala, masih ada individu yang tidak boleh mengawal tingkah laku daripada memarahi orang lain.

Satu video yang dikongsikan semula oleh Twitter @AsyrafRosli_ telah mencuri orang ramai. Dalam video berdurasi 17 saat itu, seorang pemandu Proton Persona dirakam memaki pengguna jalan raya lain dengan perkataan kurang enak didengari.

Pada awal video berkenaan, pemandu Persona itu dilihat membawa kereta secara terhoyong-hayang seperti ‘orang mabuk’ sehingga menyebabkan kereta yang merakam kejadian itu tertanya-tanya apakah terjadi kepadanya.

Apabila kereta yang merakam video memotong kereta Persona itu, pemandu Persona berkenaan mengucapkan perkataan kesat sekuat hati.

Tindakan wanita berusia itu mengundang tanda tanya netizen apa yang menyebabkan dia begitu marah sehingga memandu terhoyong-hayang dan memarahi pengguna jalan raya lain.

Dalam pada itu ada yang berpendapat, pasti ada ‘perkara awal’ yang terjadi di antara kedua-dua kereta sehingga berlaku kejadian tersebut berhampiran Aeon Big Seremban 2, Negeri Sembilan.

Orang ramai diminta tidak melakukan perkara sedemikian kerana ia boleh mengundang kemalangan yang tidak sepatutnya berlaku.