Tular video pengawal keselamatan pamer bakat main piano, rupanya bukan calang-calang orang

Tular video pengawal keselamatan pamer bakat main piano, rupanya bukan calang-calang orang

 

Seorang pengawal keselematan mengejutkan orang ramai dengan bakat yang terpendam.

Kejadian yang berasal di Shah Alam tersebut telah membuatkan kebanyakan netizen terpegun dengan bakat yang beliau ada.

Dalam sebuah video yang tular, pengawal keselamatan terbabit telah mempamerkan bakatnya bermain alat muzik piano.

Video itu, yang dirakam oleh pengguna @g3nkhis pada 13 April, menampilkan seorang pengawal keselamatan yang memainkan pelbagai melodi, termasuk lagu dari filem Howl’s Moving Castle, Beethoven’s Für Elise, dan SZA’s Kill Bill.

Pada mulanya, pengawal itu malu apabila menyedari dia sedang dirakam, tetapi perakam menggalakkannya untuk terus bermain, aksinya tular dan ditonton oleh orang ramai. Setakat ini, video tersebut telah menerima lebih 28,000 tanda suka dan 528,000 tontonan.

Menurut komen daripada ahli keluarganya, pengawal keselamatan terbabit difahamkan memiliki ijazah dalam bidang muzik. “(Dia) ada ijazah dalam muzik. Untuk hidup, perlu makan, asalkan ada sumber pendapatan yang ikhlas. All the best, abang ngah, saya doakan awak.”

Netizen juga kagum dengan sikap sopan pengawal keselamatan terbabit. Sebahagian netizen kagum dan mendoakan agar bakatnya tidak disia-siakan.

Satu komen menyebut bahawa mereka yang mempunyai kemahiran bermain piano biasanya adalah individu yang bijak.

Komen lain mencerminkan profesion pengawal sebagai anggota keselamatan, menyatakan bahawa skop bakat dan keupayaan seseorang tidak boleh ditentukan semata-mata oleh pekerjaan mereka, dan memuji kemahirannya bermain piano, sambil berseru,

“Ya Allah, (dia) seorang pengawal keselamatan lagi. sangat mahir bermain piano!”