Tun M perlekeh DAP, tapi partinya dapat berapa kerusi masa PRU14?

Tun M perlekeh DAP, tapi partinya dapat berapa kerusi masa PRU14?

MAHATHIR PERLEKEH DAP TETAPI PARTINYA SENDIRI DAPAT BERAPA KERUSI?

Mahathir ego menongkat langit. Orang kata “hidung tinggi”, bukan sahaja hidung panjang yang kuat menipu.

Mahathir kata, tanpa bantuannya Dap tidak pernah dapat lebih dari 18 Kerusi Parlimen. Jelas sekali bekas PM dua kali yang khianat kepada PH ini mungkin mengalami penyakit nyanyuk yang melampau. Dakwaan Mahathir itu disangkal dengan fakta oleh Kit Siang di mana Dap banyak kali berjaya memenangi Kerusi Parlimen lebih dari 18 Kerusi tanpa si tua saka itu. Mahathir boleh tipu anaknya Mukhriz, tetapi bukan orang lain. Mukhriz mungkin terpaksa berdiam diri dengan penipuan bodoh ayahnya.

Mahathir telah serang Anwar dan perlekehkannya. Mahathir juga perlekehkan Dap. Tidak tahu bila atau adakah tergamak Mahathir memperlekehkan Amanah? Mungkin Mahathir terhutang budi dengan abang Mat Sabu, Khalid Samad atau Salahuddin Ayob yang bersungguh-sungguh cuba bawa beliau ke dalam ‘Grand Coalition”. Mungkin hanya Amanah sahaja yang tidak dibantu oleh Dap, agaknya.

Hebat Mahathir. Dia berjaya tingkatkan jumlah Kerusi parti-parti lain, tetapi partinya sendiri hanya dapat 13 Kerusi sahaja. Partinya yang bertanding di negeri-negeri Melayu pun tidak dapat Kerusi. Di Perak, partinya menang satu Kerusi Dun tapi PH beri juga jawatan MB Perak atas semangat kerjasama dalam PH. Masih tidak sedar diri?

Pelik juga, sampai begitu sekali perangai yang Mahathir pamerkan, masih ada yang berselera untuk bawa Mahathir bersama PH. Tepat sekali tindakan Anwar yang tidak melayan karenah Mahathir ini. Anwar tahu, Mahathir semakin lanjut usia dan mungkin nyanyuk. Selepas ini, jangan kita pelik jika melihat Mahathir main najisnya sendiri.

WFAUZDIN NS

Sumber: https://www.facebook.com/1294492216/posts/10224225294162089/