Ular senduk bawah badan budak lelaki, ibu bersyukur anak selamat, kongsi petua amalan harian

Ular senduk bawah badan budak lelaki, ibu bersyukur anak selamat, kongsi petua amalan harian

Mempunyai bisa dan kulit bersisik, ular adalah salah satu haiwan yang amat digeruni oleh manusia. Tidak kiralah spesies yang berbisa ataupun tidak, besar ataupun kecil, jauh atau dekat, sesiapa pun akan cepat-cepat larikan diri dalam keadaan panik sekiranya bertemu binatang ini.

MasyaAllah Allahuakbar…Allah maha kuasa..Anak ni dalam jagaan Allah

Namun baru-baru ini, ketenangan seorang kanak-kanak lelaki yang didekati seekor ular senduk saat berada di rumah pengasuhnya telah menjadi tular. Dalam video berdurasi 19 saat ini, terlihat binatang itu sudah menyusur masuk ke bawah badan budak tersebut.

Budak kekal tenang walaupun didekati ular senduk

Dengan warna kehitaman sebegitu, sudah pasti orang dewasa yang tidak mempunyai pengalaman mengendalikan ular agak takut untuk bertindak. Apalagi ular senduk adalah sejenis ular yang sensitif dengan sebarang pergerakan dan boleh menyerang jika merasa terancam.

@mummy_miazaraa

MasyaAllah Allahuakbar . Allah maha kuasa . Anak ni Dalam jagaan Allah 🤲🏻

♬ original sound – MiaZaraa – MiaZaraa

Ini bukan ular mainan, tapi ular senduk

Namun Alhamdulillah, ibu kepada budak itu mengesahkan anaknya berada dalam keadaan selamat setelah menerima bantuan pihak bomba. Bercakap tentang amalan memastikan anaknya sentiasa terlindung walau di mana pun berada, wanita itu berkata cuma memanjatkan doa selain bertawakal kepada Allah yang satu.