Video ‘Jojo’, jagoan Muay Thai Malaysia tewaskan lawannya dengan pukulan KO selepas 36 saat aksi bermula raih pujian ramai

Video ‘Jojo’, jagoan Muay Thai Malaysia tewaskan lawannya dengan pukulan KO selepas 36 saat aksi bermula raih pujian ramai

Jaguh muay thai sensasi negara, Muhammad Johan Ghazali Zulfikar membuktikan kejaguhannya apabila menewaskan juara Muay Thai Antarabangsa WBC, Edgar Tabares dalam penampilan sulungnnya di pentas Primetime US, ONE Championship pada Sabtu.

Johan atau lebih dikenali sebagai Jojo hanya memerlukan 36 saat untuk menumpaskan Tabares dengan pukulan ‘knockout’ (KO) pada pusingan pertama dalam pertarungan ONE Fight Night 17 di Stadium Tinju Lumpinee di Bangkok, Thailand.

Memetik Sinar Harian, Johan melakukan serangan melalui dua tumbukan di muka dan satu di rusuk Tabares menyaksikan lawannya itu tumbang dan tidak dapat meneruskan aksi.

“Minggu pertarungan yang sibuk tetapi saya bersyukur (dengan kemenangan ini). Alhamdullilah. Terima kasih ALLAH untuk segalanya.

“Ia menakjubkan. Saya berada di pentas besar sekarang dan ini adalah permulaan, banyak lagi pertarungan besar akan datang.

“Saya akan ambil masa saya, langkah demi langkah. Nama saya Johan dan dalam bahasa Melayu ia bermakna juara.

“Saya akan meneruskan misi saya untuk menjadi juara termuda One Championship Muay Thai,” katanya.