Video mesra menteri dengan artis wanita tular di media sosial

Video mesra menteri dengan artis wanita tular di media sosial

Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu hari ini menjadi tumpuan pengguna media gara-gara tertularnya sebuah video lakonannya bersama jaguh bowling negara hari ini.

Video lakonan bekas MB Perak yang lebih dikenali dengan panggilan manja ‘Peja’ itu dikongsi laman portal akhbar Astro Awani hari ini dipercayai daripada sedutan siri drama Ratu Ten Pin 2 terbitan Astro.

.

Video berdurasi 30 saat itu memaparkan aksi Peja dan pelakon wanita melakonkan aksi sebagai pemain bowling wanita negara yang diserang sekumpulan lelaki sebaik turun daripada sebuah bas yang membawa skuad pasukan bowling negara.

Dalam serangan tersebut, pelakon dipercayai bernama Jasmine Suraya itu dilempar dengan beberapa biji telur oleh kumpulan lelaki tersebut. Malah Peja yang bertindak menghalang serangan tersebut turut terkena balingan telur lelaki tersebut.

Apa yang lebih mengejutkan ialah tindakan selamba Peja meletakkan tangannya di bahu pelakon wanita tersebut dipercayai demi membuktikan dirinya bukanlah seorang pelakon kayu.

Menjengah ruangan komen, rata-rata pengguna media sosial meluahkan perasaan meluat mereka terhadap lakonan Peja. Malah ada yang mengaitkan lakonan menggunakan telur itu menghina rakyat yang bising dengan kenaikan bahan makanan asas rakyat kebanyakkan ketika ini.

Perkongsian AstroAwani itu sehingga kini ditonton hampir seribu pengguna, hampir 2 ribu tanda suka, lebih 700 komen dan dikongsikan lebih 100 kali.