Wanie kini tergolong dalam senarai artis miliki kereta mewah di dalam usia muda

Wanie kini tergolong dalam senarai artis miliki kereta mewah di dalam usia muda

Ketika graduan muda sedang berperang mendapatkan gaji permulaan yang lebih baik, penyanyi muda yang mula mendaki nama melalui pelantar musik digital, Wani Kayrie sudah pun mampu membeli sebuah kereta mewah Mercedes-Benz model CLA180.

Memetik laporan Kosmo! Online, pemilik nama Syazwani Syafirah Abdullah itu berkata, dia mula berkerja keras mengumpul duit sejak setahun lalu bagi memiliki kereta idaman bernilai RM192,000 itu.

“Ahamdulillah akhirnya tercapai impian saya untuk memiliki kereta sendiri hasil titik peluh sebagai penyanyi dan juga pelakon

“Saya pun sudah bekerja lama dalam industri dan tiba masanya untuk saya hadiahkan sesuatu buat diri sendiri. Sejak tahun lalu, saya mula menabung dan memasang niat untuk membeli kereta,” katanya.

Wanie yang baru-baru ini diuji dengan jangkitan Covid-19 berkata, kereta itu sepatutnya telah diterima minggu lepas, namun dia terpaksa menjaga hati rakyat yang sedang terkesan dengan bencana banjir ketika itu.

Menurut penyanyi berusia 22 tahun itu lagi, dia membayar RM30,000 sebagai pendahuluan bagi membeli kereta itu sekali gus berharap kejayaan tersebut membolehkan dirinya terus bersemangat dalam mencari rezeki.

Kejayaannya ini dijangka akan dijadikan inspirasi buat remaja belasan tahun di luar sana yang semakin tertekan mengimpikan kehidupan mewah dalam usia muda meskipun setelah berjaya bergelar graduan dalam bidang pendidikan.