Wanita hidup mewah hasil hobi pelik ini

Wanita hidup mewah hasil hobi pelik ini

PAKAIAN dalam terpakai pun ada yang beli?

Dengar macam tak masuk akal, namun itulah realiti yang berlaku hari ini.

Memetik laporan Kosmo Online, seorang wanita dikenali sebagai Natasha meraih pendapatan lumayan apabila dia mula menjual pakaian dalam terpakai pada harga sekitar $200 (RM879) bagi satu item.

Menurut Natasha, dia meraih pelanggan tersendiri dan menerima permintaan luar biasa selepas beberapa bulan melancarkan perniagaan berkenaan.

Tambahnya, dia juga akan memastikan setiap item yang dijual kepada pelanggan berada dalam kualiti yang terbaik.

“Tak semua pakaian terpakai itu kotor. Tapi saya perlu buat pemeriksaan bau terlebih dahulu sebelum ia dijual.

“Ada pelanggan tak suka apabila saya cuci pakaian terpakai dengan sabun. Mereka tak nak bau sabun, sebaliknya mahukan bauan asal.

“Ada juga pelanggan yang suka ia berada dalam keadaan kotor,” dedahnya.

Bercerita mengenai dirinya, Natasya berkata dia tidak menyesal apabila meninggalkan kerjaya lama dalam bidang pemasaran fesyen demi perniagaan aneh ini.

Malah katanya, pelanggan yang membeli pakaian dalam terpakai jauh lebih sopan berbanding pelangga lamanya dalam bidang fesyen.

“Pelanggan sewaktu kerja lama saya sangat biadab dan tidak sabar. Mereka pandai-pandai nak ajar saya buat kerja. Tapi pelanggan baharu saya sangat baik,” ujarnya lagi.

Merancang untuk mengembangkan perniagaan, Natasha berkata dia risau untuk mencari pekerja baharu memandangkan tak semua orang mampu mengikut jejak langkahnya.