Wanita nekad terjun bangunan gara-gara kemaluan disumbat dengan botol kaca oleh suami sendiri

Wanita nekad terjun bangunan gara-gara kemaluan disumbat dengan botol kaca oleh suami sendiri

 

Berhadapan tekanan bebanan hutang melampau dan kesempitan sumber kewangan dilihat antara penyebab utama individu hilang pertimbangan dan rasional diri.

Dekan Fakulti Ekologi Manusia, Universiti Putra Malaysia (UPM), Prof Dr Mohamad Fazli Sabri berkata, krisis kewangan dan kesempitan sumber hidup bukan sahaja membuatkan seseorang itu mudah hilang pertimbangan diri, malah jenayah rumah tangga juga boleh berlaku akibat tekanan melampau.

Terbaru, perkongsian daripada portal hiburan Mstar mengisahkan seorang wanita nekad terjun dari tingkat empat sebuah hostel di wilayah Samut Prakarn di Bangkok, Thailand.

Ia berpunca untuk melarikan diri daripada suaminya yang kejam, didakwa penagih dadah bertindak menyeksa dengan memasukkan botol kaca ke dalam farajnya.

Pasukan penyelamat dari Yayasan Poh Teck Tung bergegas ke Soi Bang Pla 22 di daerah Bang Plee, Samut Prakarn untuk membantu mangsa.

Mangsa, Naritsara, 27, melarikan diri dari tempat tinggal berdekatan untuk mendapatkan bantuan daripada kakitangan semasa pemeriksaan kereta.

Apabila tiba di tempat kejadian, pegawai mendapati Naritsara menangis akibat melecur dan luka di kepalanya.

Mereka segera memberikan pertolongan cemas sebelum membawanya ke Hospital Bang Plee untuk rawatan lanjut.

Menurut Naritsara, suaminya, Paisarn, 33 tahun, yang berada di bawah pengaruh dadah menuduhnya mempunyai hubungan sulit dengan lelaki lain.

Sebagaimana yang berlaku, Paisarn memaksanya untuk tinggal di dalam bilik dan mengancam untuk menikamnya sekira dia cuba melarikan diri.

Suspek kemudiannya mendidihkan sedikit air dan mengugut dia akan mencurahkannya ke atasnya sebelum menyumbat botol ke dalam farajnya.

Kini, Naritsara berkata dia akan memfailkan aduan terhadap suaminya dan menceraikannya.

Pegawai dari Balai Polis Bang Plee melaporkan bahawa mereka akan menyoal lebih lanjut Naritsara dan menjemput suaminya untuk disoal siasat.