Abang Tesla kahwin lagi, kongsi video 3 jam sebelum nikah pujuk isteri pertama menangis lepas Subuh

Abang Tesla kahwin lagi, kongsi video 3 jam sebelum nikah pujuk isteri pertama menangis lepas Subuh

 

Influencer yang terkenal dengan konten kereta di TikTok telah mengejutkan ramai peminatnya dan juga pengguna media sosial apabila berkongsi video memaklumkan telah bernikah lagi satu.

Solat subuh sama2 sebelum bernikah lagi

Dikenali sebagai Abang Tesla, pemuda terbabit memuat naik video dia yang sedang memeluk isteri pertamanya seusai dari solat Subuh berjemaah iaitu kira-kira tiga jam sebelum bernikah lagi satu.

Dalam kapsyen yang disertakan, Abang Tesla memuji tindakan isteri pertamanya kerana sentiasa menjaga aib dan maruah suami walaupun tahu dia bakal dimadukan.

@abg.tesla

Isteri yg sangat menjaga Aib & Maruah suami. Nak berpoligami boleh, Tapi jangan membelakangkan isteri #fyp #abgtesla #poligami

♬ original sound – ABG.TESLA – ABG.TESLA

Dalam video tersebut, dapat dilihat yang isteri pertama begitu sedih sehingga menangis teresak-esak di dalam dakapan suami seusai dari solat subuh.

Menerusi kapsyen Abang Tesla, dia mengatakan yang dia tidak akan membelakangkan isteri pertama lebih-lebih lagi sewaktu ingin berpoligami.

Ambil masa pujuk isteri berpoligami

Ujarnya lagi, isterinya reda dengan keputusannya walaupun tahu wanita berkenaan cukup sedih.

Pemuda tersebut juga memberitahu yang dia telah mengambil masa untuk memujuk isteri pertama dan sama sekali tidak membelakanginya dalam hal tersebut seperti kebanyakan kes berkahwin lain.

Sakitnya diduakan

Menjengah ke ruangan komen, ramai yang simpati melihat isteri pertama Abang Tesla lebih-lebih lagi sewaktu dia menangis dengan memakai telekung apabila mengetahui yang suaminya akan bernikah sebentar lagi.

Mereka juga sedar bahawa wanita berkenaan cukup terluka walaupun tahu bahawa poligami adalah sesuatu yang dibolehkan dalam agama.

Dia bukan reda dia pasrah

Tak sanggup tengok orang yang susah senang dengan kita sedih

Perempuan mana yang sanggup tahan cemburu

Apa-apapun, kita doakan yang terbaik buat mereka dan diberi kebahagiaan walau dengan apa cara sekali pun. Selamat pengantin baru buat Abang Tesla.