Gempar!!! Anggap melakukan kesilapan fatal, ketua ‘cyber trooper’ Pas minta Takiyuddin letak jawatan

Gempar!!! Anggap melakukan kesilapan fatal, ketua ‘cyber trooper’ Pas minta Takiyuddin letak jawatan

MENTERI PAS BUAT KESILAPAN FATAL

1) Menghilangkan diri ni tak gentleman, YB Menteri. Sejak semalam memang nampak pihak kerajaan tak ready dengan peluru-peluru serangan MP daripada PH. Damage fatal pulak. Memang hangit lagi kena goreng hari ni.

2) PH pernah buat banyak damage dalam parlimen dengan damage yang boleh diubati. Tapi kerajaan PN buat damage lebih besar dan fatal. Kalau PRU15, PH menang – PH akan lebih strong daripada 22 bulan memerintah terdahulu.

3) Saya yakin penyokong kerajaan PN pun nampak PN buat kesilapan besar. Tak mampu nak backup apa dah, saya nampak cubaan-cubaan memainkan sentimen apabila isu MP-MP DAP terjerit-jerit ketika YAB PM ajak bertafakur dan baca al-Fatihah kepada mangsa-mangsa Covid19.

4) Sentimen ini cuba dibesarkan untuk menyerang MP-MP DAP tersebut. Apa yg saya nampak, kemungkinan besar 3 MP DAP yang terjerit-jerit ketika bacaan al-Fatihah adalah kerana mereka tidak dengar pun kata-kata PM yang mengajak baca al-Fatihah, sebab suasana terlalu bising. Saya fikir jika mereka dengar, mereka akan pun diam juga seketika untuk menghormati bacaan al-Fatihah.

5) Sentimen begitu mudah saja PH nak padam. Cukup minta maaf sebab tak sengaja, tak dengar. Tapi kesilapan fatal yang menteri PN buat, memang tak ada cara dah untuk ditutup. Ia perlu diakui, mohon maaf dan letak jawatan. Saya tidak suruh menteri letak jawatan, tapi secara moralnya tak ada cara lain melainkan letak jawatan.

Sekian