Murah! Rumah di Pulau Indah dilelong dengan harga RM3,355 sahaja

Murah! Rumah di Pulau Indah dilelong dengan harga RM3,355 sahaja

 

Harga hartanah dalam negara sememangnya diketahui ramai mempunyai paras harga yang tinggi. Hal ini membuatkan orang ramai memilih untuk menyewa daripada membeli manakala hartanah yang berbaloi pula menjadi sasaran para pelabur.

Dalam pada itu, siapa sangka masih terdapat hartanah di Klang, Selangor yang ditawarkan dengan harga lelong serendah RM3,355 sahaja. Dalam pada itu, ada ‘sebabnya’ mengapa hartanah ini ditawarkan dengan harga lelongan yang begitu rendah.

Menerusi perkongsian TikTok @_cuyaaaaaa, hartanah yang terletak di Pulau Indah ini merupakan hartanah yang terbiar serta tidak berpenghuni.

@_cuyaaaaaa

Cenggini punya rumah pun bank nak lelong guys😂 #fyp #horror #rumahmurah

♬ Horror atmosphere piano & SE. – Kohrogi

Rupanya yang seakan sudah lama tidak didiami orang ramai serta menyeramkan mungkin antara faktor hartanah ini gagal mendapatkan pembeli.

Menerusi perkongsian di ruangan komen, kos baik pulih yang tinggi serta berkemungkinan ‘ditumpangi’ makhluk lain membuatkan orang ramai tidak berminat untuk membeli hartanah di sini.

Tidak kurang juga yang mencadangkan hartanah ini dibeli secara pukal atau berkumpulan kemudian diubah suai untuk tampil lebih ceria dan menarik.

Difahamkan hartanah dengan lelongan serendah RM3,355 ini sedia untuk mencari pembeli baharu menerusi aktiviti lelongan yang berlangsung pada 24 November ini.