Neelofa jawab spekulasi hamil anak kedua – “Bila dah nampak perut besar, maksudnya..”

Neelofa jawab spekulasi hamil anak kedua – “Bila dah nampak perut besar, maksudnya..”

 

Selebriti Neelofa enggan mengesahkan atau menafikan spekulasi mengenai dirinya yang didakwa sedang hamil cahaya mata kedua seperti yang dikecohkan netizen di laman sosial.

Sebaliknya Neelofa memberitahu dia lebih selesa membiarkan perubahan fizikal untuk menjawab segala persoalan mengenai kehamilannya.

“Perkara yang belum pasti, bagi saya tak payah kita hebah-hebahkan lagi. Sama la macam perkahwinan dan kelahiran. Kita layan saja apa saja komen orang dan hargainya.

“Kalau pregnant pun, bila dah nampak perut besar tu, maksudnya Insya-Allah (hamil)… just go with the flow. Kalau hamil anak kedua ke, ketiga ke atau seterusnya ini juga pendirian saya,” kata Neelofa kepada Gempak.

@seorangnur

MasyaAllah cantiknya Ummu Bilal ni 🥹😍 #neelofa #harisismail #neelofaharis #fyp #foryou #fypage #xyzbca

♬ I Love You 3000 – Stephanie Poetri

Neelofa ditemui ketika menghadiri kursus umrah bersama Omrah Travel yang diadakan di sebuah hotel di Kuala Lumpur pada Ahad.

Sementara itu, suami kepada Neelofa iaitu Pencetus Ummah (PU) Riz atau Haris Ismail turut menyokong kenyataan isterinya dan mengharapkan semua orang mendoakan yang terbaik.

“Doa yang baik-baik, kalau sesiapa yang pernah dengar jawapan sebelum ini, dia faham la. Bukan nak menafikan atau mengesahkan. Sebab kita apa-apa pun, yang berlaku, kita minta yang terjadi itu yang terbaik,” ujar Haris.

Terdahulu, Neelofa dikhabarkan hamil anak kedua selepas video yang menampakkan perubahan pada bahagian perutnya, menjadi tular di laman sosial.

Menerusi video yang dikongsi seorang pengguna TikTok, Neelofa dilihat memegang perut yang semakin membesar ketika memberi ucapan sempena ulang tahun kelahiran putera sulungnya, Muhammad Bilal yang pertama, baru-baru ini.

Untuk rekod Neelofa mendirikan rumah tangga dengan Muhammad Haris Ismail pada 27 Mac 2021 dan dikurniakan Bilal pada 29 Januari tahun lalu.