Pegawai kanan polis yang tular menghina anggota bawahannya rupanya mabuk

Pegawai kanan polis yang tular menghina anggota bawahannya rupanya mabuk

Punca kelaku jijik seorang pegawai kanan polis wanita yang menghina anggota bawahannya seperti tular dalam video yang dikongsikan netizen akhirnya terbongkar.

Ini selepas tersebarnya laporan polis yang dibuat anggota bawahan terhadap pegawai kanan polis wanita. Dalam laporan tersebut, pegawai tersebut disahkan berada dalam keadaan mabuk ketika kejadian.

RESPON TIME SL 442

Salam Sejahtera YDH Tuan

Laporan tindakan MPV IPPD Gombak bertarikh 09/06/2023 – 2300 hrs hingga 10/06/2023@ 0800 hrs.

➡ Tarikh : 09/06/2023

➡ masa : 0312 hrs

➡ Lokasi kejadian : Jalan Bukit Permata 7, Taman Bukit Permata

➡Maklumat kejadian: Orang Buat Kacau

Pada 10/06/2023 jam lebih kurang 0310hrs, SL 442 terima panggilan telefon dari Dcc Gombak aduan dari 999 minta menghala ke lokasi di atas.

Pada jam 0320hrs. SL 442 sampai di lokasi dapati (1) perempuan India disyaki berada dibawah pengaruh alkohol sedang duduk di dalam kereta Perodua Bezza warna perak no pendaftaran VAQ 5450.Kami minta kad pengenalan tetapi perempuan tersebut enggan beri kerjasama dan pertikai apa kesalahannya serta melakukan provok dengan kata kata ugutan ingin berjumpa dengan OCS atau OCPD untuk memanjangkan cerita ini. Kami telah terangkan situasi sebab kehadiran kami dan pujuk berkali kali perempuan tersebut baru la beliau menunjukkan kad pengenalanya tetapi hanya dipegang sendiri dan pihak kami tidak di benarkan untuk memegang kad pengenalan miliknya. Pada masa yang sama beliau memperkenalkan diri sebagai pegawai kanan polis IO kemersial Bukit Aman.

SL 442 cuba minta beliau tunjukkan kad kuasa sebagai bukti tetapi beliau enggan dan hanya memusingkan kad pengenalan di bahagian belakang yang tertulis G204 dan selebihnya tidak dapat dilihat kerana perempuan tersebut telah menyimpan kad pengenalan semula. SL 442 telah bertanyakan kenapa beliau berada di situ dan jawapannya adalah atas tugas rasmi.

SL 442 standby di lokasi dan berjumpa dengan pengadu serta penduduk di situ menerangkan situasi sebenar. Pengadu dan penduduk di situ tidak berpuas hati atas tindakan pegawai polis itu kerana sikap kurang ajar dan tidak sopan.

Selepas itu pegawai kanan polis tersebut pon beredar dari lokasi.

Semakan M-KAD M/KAR
NO : VAQ 5450
JENIS : PERODUA BEZZA
PENAMA : SHEILA HARON A/P STEVEN KUMAR.
IC : 880816-14-5340
ALAMAT : 4731/9-1 BALAI POLIS PANTAI PERUMAHAN PEGAWAI KANAN POLIS JALAN PANTAI BAHARU 59200 KUALA LUMPUR.

Maklum balas dari MPV:-
-Maklum Dcc Gombak
-Penyelia 24 Jam
-Penyelia Shiff
-S/D 299/23(SL442)

Terima kasih, Untuk makluman Tuan.

Semalam, pengguna media sosial dikejutkan dengan perkongsian video melibatkan seorang wanita yang mengaku sebagai pegawai kanan polis dari Bukit Aman menengking anggota berpangkat Lans Koperal

Memetik laporan dari Berita Harian, wanita terbabit itu juga didakwa mengugut mahu memukul orang awam.

Selepas tengking anggota bawahan, pegawai kanan polis juga didakwa ugut mahu pukul orang awam

Selepas tengking anggota bawahan, pegawai kanan polis juga didakwa ugut mahu pukul orang awam

 

Video seorang wanita yang mengaku sebagai pegawai kanan polis dari Bukit Aman menengking anggota berpangkat Lans Koperal telah menjadi perbualan ramai memandangkan ia tular di media sosial.

Ugut pukul juga

Memetik laporan dari Berita Harian, wanita terbabitu juga didakwa mengugut mahu memukul orang awam.

Marah orang awam yang ada di lokasi

Menurut Ketua Polis Selangor, Datuk Hussein Omar Khan, pihak polis telah menerima laporan daripada seorang individu yang mendatanginya di  kedai makan di Taman Sri Gombak, Batu Caves, jam 12 tengah hari.