“Ayah pilih untuk pergi, sekali lagi, ayah tak pilih kami” – Syada Amzah tulis surat terbuka untuk bapa

“Ayah pilih untuk pergi, sekali lagi, ayah tak pilih kami” – Syada Amzah tulis surat terbuka untuk bapa

Baru-baru ini, hangat diperkatakan di media sosial mengenai keretakan rumah tangga di antara pasangan Dato’ ND Lala dan Datin Fauziah Sarman.

Menerusi pendedahan yang dibuat oleh Fauziah Sarman sendiri, suaminya dipercayai telah beristeri baru. Ibu kepada penyanyi terkenal Shila Amzah itu juga difahamkan telah menfailkan penceraian di mahkamah.

Terbaru, adik Shila iaitu Syada tampil dengan surat terbuka kepada bapanya. Difahamkan, dia terpaksa berbuat demikian kerana mereka tak dapat menghubungi bapa.

Madu rupanya rakan lama Shila masa zaman sekolah

Pun begitu, tindakan Fauziah Sarman memuat naik gambar madunya sendiri dengan kapsyen “Isteri Datuk ND Lala, Datin Siti Munirah Abd Ghani” akhirnya mengesahkan berita itu. Hati isteri mana yang boleh terima suami tersayang melakukan hal sedemikian. Bahkan minggu lalu, dia dipercayai pergi ke mahkamah syariah untuk memfailkan perpisahan.

Kami semua akur bila ayah pilih untuk pergi & tak memilih kami

Sementara Shila memilih untuk berdiam buat masa sekarang, adiknya, Syada hari ini menulis sebuh surat terbuka ditujukan khas buat ND Lala. Katanya kini, tiada sesiapa daripada pihak keluarganya dapat berhubung dengan ayah mereka sendiri.

Surat terbuka Syada Amzah untuk bapa

Dalam perkongsian itu, Syada menitipkan ucapan ulang tahun ke-62 dan selamat hari raya. Kata Syada, mulai hari ini, tak ada lagi foto bersama bapa mereka.

Ayah, tak ada lagi foto ayah bermula hari ini. Saya menulis surat terbuka sebab tak ada sesiapa ada akses untuk bercakap dengan ayah. Pertama sekali, selamat hari jadi yang ke-62 tahun. Terima kasih di atas segala pengorbanan untuk membesarkan kami empat beradik. Mewakili adik beradik yang saya ada (kakak, Shafiq, Syahir dan saya), kami dah terima hakikat apabila ayah pilih untuk pergi, lagi sekali, ayah tak pilih kami. Kami dah lama tahu tapi sekarang semuanya dah jelas. Semoga itu semoga ini dengan hidup yang ayah pilih. Selamat hari raya.

Meskipun ucapan hanyalah ringkas, namun ianya cukup untuk meruntun hati sesiapa yang membacanya. Di ruangan komen, para pengikut termasuk rakan artis memberikan kata-kata semangat untuk Syada dan keluarga.